Tarif buradan.
Malzemeler :
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı yoğurt (ılık)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 su bardağı pirinç unu
1 paket instant maya (11 gr. kuru maya)
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağından biraz fazla su
Yapılışı :
Süt, şeker ve maya yoğurma kabına alınıp karıştırılır. Diğer sıvı malzemeler eklenip karıştırmaya devam edilir. Tuz ve elenmiş un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan hamur mayalanması için 1 saat kadar bekletilir.
Hamur yeterince mayalanınca leopar görüntüsünü vermek için gerekli malzemeler bir kabın içine alınıp iyice karıştırılır, kek hamuru kıvamında bir karışım elde edilir. (Çok sulu olmamalı yoksa hamurların üzerinde durmaz hepsi tepsiye akar). Hamurdan parçalar kopartılıp isteğe göre iç malzeme eklenir ve yuvarlak şekil verilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üst görüntü için hazırlanan karışımdan yarım santim kalınlığında poğaçaların üzerlerine yayılır ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
Not : Poğaçalar hazırlanınca bekletmeden pişirmek gerekiyor, yoksa istenilen görüntü elde edilemez. Bu yüzden 2. bir tepsi daha pişirecekseniz 1. tepsinin pişmesine yakın 2. tepsiyi hazırlamanızı tavsiye ederim, hamur kabarıp çatlayabilir ya da üzerinden akabilir.
Afiyet olsun..
1 yorum:
Misafirler için harikaolur çok şıklar elinize sağlık sevgiler
Yorum Gönder