Disable Copy And Past

20 Mayıs 2015 Çarşamba

Patates Güller



 
Malzemeler :
Püre için;
500 gr. taze patates
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
tuz
 
Güller için;
500 gr. minik boy patates
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
karabiber, tuz
 
Yapılışı:
Patatesler haşlanır; kabukları soyulup çatalla ezilir. Biraz ılınınca yumurta sarısı, kaşar rendesi ve tuz eklenip karıştırılır, yağlanmış muffin kalıplarına paylaştırılır. (Kalıptan çıkarmak biraz zor oldu, kalıpların içine muffin kağıdı koymanızı tavsiye ederim.)
Minik patateslerin kabukları soyulur ve incecik dilimlenir. (Dilimleyici rende kullanabilirsiniz) Tuz, yağ ve karabiberle harmanlanır. Patatesler bükülebilir yumuşaklığa ulaştığında 5-6 patates hafifçe birbirinin üzerine gelecek şekilde yan yana dizilir ve rulo yapılıp patates püresinin ortasına yerleştirilir. Kalan patates dilimleri ortadaki rulonun etrafına dizilerek gül şekli tamamlanır. 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika, patatesler kızarıncaya kadar pişirilir.
 
Afiyet olsun.
 

2 yorum:

bir dilim bir tutam dedi ki...

Ne güzel bir sunum bayildim…Eline saglik eski blog arkadasim..
Bir zamanlar yorumlar yazardik tariflerin altina simdi görüyorum ki sende benim gibi facebook kurbani olmussun…Blogta yayinlanan tarifler birak yorumu ziyaret bile edilmiyor… :-(

Firdevs Unsal Uyar dedi ki...

Çok şık bir sunum Birsel abla. Ellerine sağlık

Firdevs