Disable Copy And Past
28 Mayıs 2015 Perşembe
Vişneli Browni
Tarif Oktay Usta'nın "Çay Saati" kitabından. Misafir telaşından maalesef düzgün bir fotoğraf çekememişim ama kesinlikle denenmesi gereken bir lezzet:))
Malzemeler :
5 yemek kaşığı un (tepeleme)
3 adet yumurta
100 gr. tereyağı
1 yemek kaşığı granül kahve (nescafe)
150 gr. bitter çikolata
1 yemek kaşığı kakao
1 kase çekirdeksiz vişne
Yapılışı :
Çikolata ve tereyağı benmari yöntemiyle eritilip soğutulur. (Kaynayan su dolu bir kabın üzerine ısıya dayanıklı başka bir kap suya değmeyecek şekilde oturtulur, çikolata ve tereyağı üstteki kapta eritilir)
Yumurta, toz şeker, kakao ve granül kahve karıştırılır, benmari yöntemiyle eritilmiş çikolata ve tereyağı eklenir. Un dökülüp iyice karıştırılır ve yağlanmış kalıba dökülür. (En küçük boy kare borcam kullandım) Üzerine vişne taneleri dizilip önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. Ilınınca dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Nefis nefis harika bir brownie kabartma tozu yok değil mi?
Yorum Gönder