Malzemeler :
1 paket yaş maya
125 gr. yumuşak margarin
2 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
Arasına;
acıka ya da antep ezmesi
Yapılışı :
Maya ılık sütün içinde eritilir. Yumurtalar kırılıp, birinin
sarısı üzerine sürülmek üzere ayrılır. Yoğurma kabına yumurta, sıvıyağ, yoğurt,
margarin, maya-süt karışımı, tuz, şeker alınıp karıştırılır. Aldığı kadar un
eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur.
Hamur iki katı kabarıncaya kadar mayalandırılır.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar
kopartılıp yuvarlak şekilde açılır. Ortasına iç malzemeden 1 yemek kaşığı kadar
yerleştirilir ve kapatılır. Elde hafifçe yuyarlanıp bastırılarak daire haline
getirilir. Ortası koparılmadan bıçakla karşılıklı olarak 8 çizik yapılır.
Kesilen iki uç karşılıklı olarak çevrilir, altları birleştirilir ve yonca
şekli verilir. Bütün hamur bitene kadar işlem tekrarlanır. Yağlı kağıt serilmiş
ya da yağlanmış tepsiye dizilip üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden
ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
8 yorum:
Ayyy çok şık olmuşlar bayıldım,ellerine sağlık canım..
Ellerine sağlık bayildim bu şekillere..
şeklinin yapılışını anlayamadım ama yapmakda istiyorum birkez daha yapıp yapım aşamalarıyla veririsin belki,ellerine sağlık.
Ellerien sağlık ne güzel olmuş şekilleri
sevgiler
Ellerinize saglik afiyetler olsun canim harikasin senin tarif ve bloguna her gün ugruyorum öptüm..
Çok beğendim çok ellerine sağlık
çok şık olmuşlar,içindeki ezme ile de nefis olmuştur.eline sağlık..
Harikasın her zamanki gibi oyy oyy yemeye kıyamam ellerine sağlık canım....
Yorum Gönder