Malzemeler :
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
1/2 küp Yuva Yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kullandım)
Arasına;
75 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
200 gr dilimlenmiş salam
rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı :
Maya çok az ılık suyla eritilir. Ilık süt, sıvıyağ, tuz,
şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur hazırlanır.
Mayalanmasını beklemeden hamur ikiye bölünür. Her bir parçadan 8'er beze
yapılır. Bezeler tabak büyüklüğünde açılır, üzerine yumuşak tereyağından ince
bir tabaka sürülür. Açılan 8 parça hamur üst üste dizilir, en üsttekine yağ
sürülmez. Üst üste dizilmiş hamurlar fazla ezmeden yavaş yavaş dikdörtgen
şeklinde açılarak büyütülür. Açılan hamurdan 2 cm genişliğinde şeritler kesilir,
yarım ay şeklinde doğranmış salam dilimleri dizilir, salamların üzerine kaşar
peyniri serpilir ve rulo şeklinde sarılır. Hazırlanan rulolar yağlı kağıt
serilmiş tepsiye dizilir. 30-40 dakika mayalandırılıp, üzerine yumurta sarısı
sürülür. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
7 yorum:
Cok güzel nefis görünüyor ellerine saglik canim afgiyetler olsun
çok nefis olmuş belli.eline sağlık
yami,yamiii!!!
bayildim görünüye ellerine saglik
Görüntü harika..
Ellerinize sağlık.
Ben de bir kütüphane çalışanıyım sizin gibi :)
Çok şık poğaçalar olmuş ellerine sağlık canım..
Goruntu guzel..
Eline saglik olsun arkadasim..
Yorum Gönder