Disable Copy And Past

18 Ocak 2013 Cuma

Salamlı Rulo Poğaça

 

Malzemeler :
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
1/2 küp Yuva Yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kullandım)
Arasına;
75 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
200 gr dilimlenmiş salam
rendelenmiş kaşar peyniri 

Yapılışı :
Maya çok az ılık suyla eritilir. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur hazırlanır. Mayalanmasını beklemeden hamur ikiye bölünür. Her bir parçadan 8'er beze yapılır. Bezeler tabak büyüklüğünde açılır, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka sürülür. Açılan 8 parça hamur üst üste dizilir, en üsttekine yağ sürülmez. Üst üste dizilmiş hamurlar fazla ezmeden yavaş yavaş dikdörtgen şeklinde açılarak büyütülür. Açılan hamurdan 2 cm genişliğinde şeritler kesilir, yarım ay şeklinde doğranmış salam dilimleri dizilir, salamların üzerine kaşar peyniri serpilir ve rulo şeklinde sarılır. Hazırlanan rulolar yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 30-40 dakika mayalandırılıp, üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. 
 
Not : Bir kısmını közlenmiş kırmızı biber+beyaz peynir+maydanozlu yaptım; isteyen bu şekilde de deneyebilir.

Afiyet olsun.

 

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Cok güzel nefis görünüyor ellerine saglik canim afgiyetler olsun

Yaseminin Mutfağından dedi ki...

çok nefis olmuş belli.eline sağlık

mirela dedi ki...

yami,yamiii!!!

PaSaSofraM dedi ki...

bayildim görünüye ellerine saglik

Unknown dedi ki...

Görüntü harika..

Ellerinize sağlık.

Ben de bir kütüphane çalışanıyım sizin gibi :)

Ferkay dedi ki...

Çok şık poğaçalar olmuş ellerine sağlık canım..

Mutfak Dili dedi ki...

Goruntu guzel..
Eline saglik olsun arkadasim..