Disable Copy And Past

25 Ocak 2013 Cuma

Yonca Poğaça

 
Malzemeler :
1 paket yaş maya
125 gr. yumuşak margarin
2 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
 Arasına;
acıka ya da antep ezmesi
Yapılışı :
Maya ılık sütün içinde eritilir. Yumurtalar kırılıp, birinin sarısı üzerine sürülmek üzere ayrılır. Yoğurma kabına yumurta, sıvıyağ, yoğurt, margarin, maya-süt karışımı, tuz, şeker alınıp karıştırılır. Aldığı kadar un eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hamur iki katı kabarıncaya kadar mayalandırılır.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlak şekilde açılır. Ortasına iç malzemeden 1 yemek kaşığı kadar yerleştirilir ve kapatılır. Elde hafifçe yuyarlanıp bastırılarak daire haline getirilir. Ortası koparılmadan bıçakla karşılıklı olarak 8 çizik yapılır. Kesilen iki uç karşılıklı olarak çevrilir, altları birleştirilir ve yonca şekli verilir. Bütün hamur bitene kadar işlem tekrarlanır. Yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış tepsiye dizilip üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
 
Afiyet olsun.

8 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ayyy çok şık olmuşlar bayıldım,ellerine sağlık canım..

HaticeMutfakta dedi ki...

Ellerine sağlık bayildim bu şekillere..

miyase dedi ki...

şeklinin yapılışını anlayamadım ama yapmakda istiyorum birkez daha yapıp yapım aşamalarıyla veririsin belki,ellerine sağlık.

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

Ellerien sağlık ne güzel olmuş şekilleri

sevgiler

Unknown dedi ki...

Ellerinize saglik afiyetler olsun canim harikasin senin tarif ve bloguna her gün ugruyorum öptüm..

minimutfaktan dedi ki...

Çok beğendim çok ellerine sağlık

anne eli gibi dedi ki...

çok şık olmuşlar,içindeki ezme ile de nefis olmuştur.eline sağlık..

Banu dedi ki...

Harikasın her zamanki gibi oyy oyy yemeye kıyamam ellerine sağlık canım....