Malzemeler :
Sade hamur için;
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 paket instant maya
aldığı kadar un
Ispanaklı hamur için;
3/4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı ıspanak püresi (haşlanıp, robotta çekilmiş
ıspanak yaprağı)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 paket instant maya
aldığı kadar un
Arasına;
4-5 adet zeytinyağında bekletilmiş kuru domates
Yapılışı :
1 su bardağı süt ısıtılıp içine tereyağı atılır eriyinceye
kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır.Süt ılınınca beyaz hamur için verilen malzemeler eklenip
aldığı kadar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Üeri
nemli bir bele örtülerek ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır.
Yeşil hamur için;
Süt ısıtılıp içine tereyağı atılır, eriyinceye kadar
karıştırılır ve soğumaya bırakılır.Süt ılınınca hamur için verilen malzemeler, ıspanak püresi
eklenip aldığı kadar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur.
Üeri nemli bir bele örtülerek ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır.Hamurlar iki katı kabarınca ayrı ayrı dikdörtgen şeklinde
açılır ve alta sade hamur, üstüne yeşil hamur gelecek şekilde yerleştirilir,
arasına kurutulmuş domates dilimleri diilir, rulo yapılır. Hazırlanan rulo
yağlanmış baton kalıba yerleştirilir ve 30 dakika bekletilir. Önceden ısıtılmış
fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. (Kalıbın büyüklüğüne göre 1 ya da 2
ekmek yapılabilir.)
Afiyet olsun.
8 yorum:
çok güzel bayıldım yeşil beyaz harika
ellerine sağlık
Çok güzel olmuş,bayıldım..Nasılda lezzetlidir şimdi..ellerine sağlık..
Birsel hamım ellerinize sağlık.muhteşem görünüyor.bloğunuzda epey gezindim.harika tarifleriniz var.tüm paylaşımlarınız için emeğinize sağlık.sevgiler.
Cok güzel görünüyorcanim afiyetler olsun degisik güzel bir ekmek tarifi
Görüntüye bayıldım. Renkler harika olmuş.
Ellerine sağlık.
çok güzel ellerine sağlık
sevgiler
Renkleri muhteşem, ellerine sağlık canım. Bayıldım bu ekmeğe. Sevgiler...
ne kadar güzel görünüyor.ellerine sağlık canım.
Yorum Gönder