Lezzet Dergisi'ndeki tarifi biraz değiştirerek uyguladım. Orjinal tarifte kayısı kullanılmış, ben kuru kayısıyı kek ve kurabiyelerde sevmediğim için kuru erik kullandım ve biraz da damla çikolata ekledim. Bir kısmını şekil verdikten sonra pudra şekerine buladım; bu halini daha çok beğendim, denemenizi tavsiye ederim:))
Malzemeler :
2 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı küp doğranmış kuru erik ( orjinal tarifte kuru kayısı)
1 kahve fincanı damla çikolata (Ben ekledim)
1 yemek kaşığı kakao
3 adet yumurta akı
Ayrıca;
pudra şekeri
Yapılışı :
Bütün malzeme geniş bir kapta iyice karıştırılır. Dondurma kaşığı ile parçalar kopartılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ya da benim yaptığım gibi ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır ve pudra şekerine bulanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 170-180 derece fırında 15-20 dakika üzerleri hafif çatlayıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
12 yorum:
nefis görünüyor birsel hanım ellerinize sağlık.sevgiler.
Hımmm nefis görünüyor çayın yareni ellerine sağlık canım... sevgilerimle..
fındıklıdan alayım ben:)))ellerine sağlık nefis olmuşlar
Ellerin dert görmesin.sevgilerrr..
Ben de kuru eriği çok severim.Çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.
ellerinize saglik harika gorunuyorlar...sevgiler..
Çoook güzel ve enfes görünüyorlar canım,ellerine sağlık..
çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
kurabiyeler çok güzel görünüyor ellerinize sağlık:))
hmm enfes görünüyor her iki cesitide
ellerine saglik..sicacik sevgi ve selamlarla..♥
Bol pudra tozlusundan alayım ben birkaç tane..
Ellerine sağlık canım..
Nefiss görünüyorlar.
çok hoş ve değişik görünüyor,denemeye değer,sevgiler...
Yorum Gönder