Malzemeler :
1 su bardağı kuru börülce
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
2 adet domates
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı :
Börülceler birkaç saat ılık tuzlu suda bekletilir. Bekleme suyu dökülüp bir tencereye alınır ve üzerine çıkacak kadar su eklenip yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Yemeklik doğranmış soğan zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Küp doğranmış havuç ve ince kıyılmış biber eklenip kavurmaya devam edilir. Domateslerin kabukları soyulup küp şeklinde doğranır ve tencereye eklenir. Salçalar eklenip karıştırılır ve üzerine yeterince su dökülür. Kaynamaya başlayınca suyu süzülmüş börülceler eklenir. Şeker atılıp tuzu ayarlanır ve pişmeye bırakılır. Tenceresinde soğutulup, limon suyu dökülerek servis edilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder