Makarnanın haşlama suyu dökülmediği için besin değeri kaybolmuyor. Pratik ve leziz bir makarna. Ben ilk yaptığımda kıymaya mantar ve kırmızı biber de eklemiştim; pizza gibi olmuştu. Güzel sonuç almak için paketin üzerindeki tarifte yer alan su ve makarna ölçüsüne uymak gerekiyor ve makarna cinsine, benden söylemesi:))
Malzemeler :
1 paket Maggi fırında kıymalı makarna harcı
200 gr. kıyma
3 su bardağı burgu makarna
1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta boy doğranmış domates
yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
4 su bardağı su
Yapılışı:
Sıvı yağ bir tencereye alınıp ısıtılır ve kıyma eklenip kavrulur. Domates eklenip 1 dakika kadar pişirilir. Su ve Maggi makarna harcı eklenip kaynayıncaya kadar pişirilir. Makarna çiğ olarak orta boy bir fırın kabına dökülür. Üstüne kıymalı harç dökülür. Margarin ve kaşar rendesi serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. Fırın ayarlarına ve tepsi boyutuna göre pişirme süresi değişebilir. Makarnanın suyunu çekip çekmediğini kontrol ederek süreyi ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder