Malzemeler :
1 kg. kırmızı kapya biber
5-6 adet patates
1 kase bezelye (haşlanmış)
yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz
Yapılışı :
Patatesler haşlanıp, kabukları soyulur. Sıcak halde iken çatalla ezilerek püre yapılır. Tereyağı, kaşar rendesi ve tuz eklenip karıştırılır. Haşlanmış bezelye ilave edilir. Biberler yıkanır ve sap kısımları kesilerek çekirdekleri temizlenir. Hazırlanan patates püresi biberlere doldurulur. Pişerken patates püresinin dışarıya taşmaması için iki biberin açık kısımları karşı karşıya getirilerek fırın kabına dizilir. 180 derece fırında biberler yumuşayıncaya kadar pişirilir. İsteğe göre ketçap-mayonez ile servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder