Disable Copy And Past

25 Ocak 2012 Çarşamba

Kereviz Pane ve Zeytinyağlı Kereviz Sapı



Malzemeler :
4-5 adet orta boy kereviz
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu ya da 1 paket hazır çıtır pane harcı
limon suyu
tuz

Kızartmak için;
sıvı yağ

Yapılışı:
Bir tencereye su, tuz ve limon suyu alınır. Kerevizlerin kabukları soyulur ve 0,5 cm kalınlığında halka şeklinde doğranır. Tencere ocağa oturtulup kerevizlşer hafif yumuşayıncaya kadar haşlanır. Suyu süzülüp kurulanır. Yumurtalar çukur bir kapta çırpılır. Kurulanan kerevizler önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, son olarak da galeta ununa (ya da çıtır pane harcına) bulanarak kızgın yağda arkalı-önlü kızartılır. Kağıt hazlu üzerine alınarak fazla yağları süzülür. İsteğe göre yoğurtlu sosla servis yapılır.


Pazardan aldığım kerevizlerin sapları düzgün ve çok güzel görünüyordu; atmaya kıyamadım ve zeytinyağlı pişirdim. O anda evde havuç olmadığı için eklemedim ama havuç da çok yakışır.
Malzemeler:
1 kg. kerevizin beyaz dal kısımları (yeşil kısımları çok sert oluyor, pişmiyor)
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet havuç
2-3 yemek kaşığı zeytin yağı
1-2 yemek kaşığı pirinç
limon suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
Yapılışı :
Kereviz sapları ayıklanıp yıkanır ve 4-5 cm uzunluğunda doğranır. Soğan yemeklik doğranıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Verev doğranmış havuç ve jülyen doğranmış kırmızı biber eklenip sotelenir. Kereviz sapları eklenip karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılıp bir süre kendi suyuyla pişirilir. Sonra üzerine çıkacak kadar su, toz şeker ve tuz eklenir. Üzerine yıkanmış pirinçler yayılır. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Limon suyu sıkılarak ocaktan alınır. Tencerede soğutulup servis tabağına alınır.
Afiyet olsun.

4 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

ÇOK GÜZELLER ELLERİNE SAĞLIK CANIM BENDE DENEYEYİM:))

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

aaa çok güzel geçen ben attm o kısımları atarknde bunlarıda içine koysam diye düşündüm :)
ama ayrı pişirmrk gerekyormuş sağol canım tarif çin ellerine sağlık
pande harika
sevgiler:)

Canan Demirbağ dedi ki...

Kereviz yemeğini pek sevmem ama kızartması çok güzel görünüyor mutlaka deniycem..ellerinize sağlık..

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel olmuş.