Herkesin bildiği irmik tatlısı. İftarda canım serin ve hafif bir tatlı isteyince evde bulabildiğim malzemelerle bu tatlı (pasta) ortaya çıktı.
Malzemeler :
9 yemek kaşığı irmik
12 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 yemek kaşığı yumuşak margarin
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
Üzerine;
1 paket Dr. Oetker vanilyalı dolgu kreması (Evde pişireceğiniz bir krema da olabilir.)
3 çay bardağı soğuk süt
1 paket tart jöle
2 adet şeftali
üzüm taneleri
toz fıstık
Yapılışı :
Bir tencereye toz şeker ve irmik alınır, süt ve limon kabuğu rendesi eklenip karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca margarin ve vanilya eklenir. Koyu bir muhallebi kıvamına gelince tencere ocaktan alınır. Bir tart kalıbına ya da yuvarlak bir fırın kabına dökülür, kaşıkla üzeri düzeltilir, soğumaya bırakılır. Dolgu kreması üzerindeki tarife göre hazırlanıp, soğuyan irmik tatlısının üzerine yayılır. Üzerine dilimlenmiş şeftaliler ve istenilen meyveler dizilir.
Tart jöle paketin üstündeki tarife göre hazırlanır. Ortadan başlanarak meyvelerin üzerine dökülür. Toz fıstıkla süslenir ve buzdolabında dinlendirilir. Dilimlenip soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
9 yemek kaşığı irmik
12 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 yemek kaşığı yumuşak margarin
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
Üzerine;
1 paket Dr. Oetker vanilyalı dolgu kreması (Evde pişireceğiniz bir krema da olabilir.)
3 çay bardağı soğuk süt
1 paket tart jöle
2 adet şeftali
üzüm taneleri
toz fıstık
Yapılışı :
Bir tencereye toz şeker ve irmik alınır, süt ve limon kabuğu rendesi eklenip karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca margarin ve vanilya eklenir. Koyu bir muhallebi kıvamına gelince tencere ocaktan alınır. Bir tart kalıbına ya da yuvarlak bir fırın kabına dökülür, kaşıkla üzeri düzeltilir, soğumaya bırakılır. Dolgu kreması üzerindeki tarife göre hazırlanıp, soğuyan irmik tatlısının üzerine yayılır. Üzerine dilimlenmiş şeftaliler ve istenilen meyveler dizilir.
Tart jöle paketin üstündeki tarife göre hazırlanır. Ortadan başlanarak meyvelerin üzerine dökülür. Toz fıstıkla süslenir ve buzdolabında dinlendirilir. Dilimlenip soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
19 yorum:
Birselcim hepimiz yapıyoruz ama se
nin sunumların harika ellerine sağ
lık.Bereketli iftarlar sevgiler.
çok şık nefis görünüyor canım ellerine sağlık:))
birselcim enfes bir görüntü..ellerine sağlık tatlım...
birselim nefis olmuş canım afiyet bal olsun
sana ve tabi prensesine afiyet bal olsun
sevgiler
Ellerine sağlıkkk gördüğün en güzel irmik tatlısını yapmışsın şekerim:)
ellerine saglik canim harika gorunuyor
bende irmik tatlisini cok tarifte kullanirim
Canım harika bir görüntüsü var.Ellerini sağlık canım.Hayırlı ramazanlar.
o seftalilerin dizilimi bile yetiyor,harika olmus ellerine saglik yine
BİRSEL Hanım elinize sağlık o kadar üzel görünüyorki hemen bir dilim almak istedim.Sevgiler İremi çok öpüyorum.
Ayyy..artık bakamıyacağım,elimi ve ayağımı tutun,oruçlar bozuluyor.Ellerine sağlık..sevgilerrr..öptüm....
Çok leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.Harika bir sunum. Muhteşem..Hayırlı iftarlar.
Saygılar.
Birselcim,
Şahane görünüyor. eLlerine sağlık
Müge
pasta gibi olmuş sunum şahane maşallah ellerine sağlık canım
Hafif ve ferah bir tatlı. görüntüde süper olmuş Birselcim . Eline sağlık
canım arkadaşım çok şık görünüyor.bildiğimiz irmik tatlısı bu kadar mı güzel süslenir.emeğine ellerine sağlık...
Hem göze hem midelere hitap eden hafif bir yaz tatlısı... Ellerine sağlık. Sevgiler...
çok davetkar bir görüntü,ellerine sağlık.
canım ellerine sağlık.canım çekti.hayırlı iftarlar
Merhaba,
Salatayı deneyince yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim... Sevgiler...
Yorum Gönder