Disable Copy And Past

25 Ağustos 2010 Çarşamba

Kiremitte Tavuklu Mantar


Hamaratabla'nın Maggi sponsorluğunda düzenlediği "Fırında Tavuk Yemekleri yarışmasına" gönderdiğim bir tarif daha :))

Kiremitte Tavuklu Mantar


Malzemeler :


½ kg. mantar


½ kg tavuk kuşbaşı


2 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı miktarı ayarlanabilir.)


Kaşar peyniri rendesi




Yapılışı :


Temizlenip yıkanan mantarlar limonlu ve tuzlu suda biraz haşlanır. Kuşbaşı tavuk, tereyağı ile kavrulur. Suyu süzülen mantar da tavuklara ilave edilip bir süre daha kavrulur, tuzu damak tadına göre ayarlanır. Güveç kaplarına paylaştırılıp 1-2 kaşık sıcak su ilave edilir. Üzerine kaşar rendesi serpilir. Kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar fırında pişirilir.




Afiyet olsun

Hiç yorum yok: