Malzemeler :
2 adet kemer patlıcanı
1 adet kuru soğan
150-200 gr. kıyma
tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
10-12 adet kare milföy hamuru
Üzerine;
yumurta sarısı, susam
Yapılışı :
Patlıcanlar ocakta közlenir. Limonlu suda bekletilip kabukları temizlenir ve bıçakla ince kıyılır.
Bir tavaya sıvı yağ alınıp ısıtılır ve yemeklik doğranmış soğan eklenip pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyma ilave edilip; kıyma suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Patlıcanlar eklenip karıştırılır. Tuz ve baharatlarla tatlandırılır. Ocak kapatılıp, iç malzeme soğumaya bırakılır.
Milföy hamurları buzluktan çıkarılıp oda sıcaklığında çözülmeye bırakılır. Ortada 2 parmak kadar kesilmemiş hamur bırakılarak karşılıklı iki kenarı bıçakla eşit aralıklı şeritler halinde kesilir. (Bakınız aşağıdaki fotoğraf) En uçtaki şeritler karşılıklı olarak tutulup ortada birleştirilir ve kayık şekli verilir. Ortasına hazırlanan iç malzeme paylaştırılır. Kalan şeritler karşılıklı olarak örgü şeklinde iç malzemenin üzerine kapatılır. Hazırlanan böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir. Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
13 yorum:
şeklı cok hoss
ellerine sağlık canım patlıcanlı börek hiç yapmadım ama bunlar harika görünüyor ne güzel yakışır iftar sofrasına..
Canım ellerine sağlık harika görünü
yor.Patlıcanlı böreğe bayılırım kıy
malıyı hiç aratmaz bereketli iftar
lar sevgiler...
Hem görüntü hemde patlıcanlı oluşu muhteşem. Emeklerinize ellerinize sağlık Birsel Hanımcığım İrem e Mügeden sevgiler...
yine döktürmüşsün ablacım, ellerine sağlık hayırlı ramazanlar :)
Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.Patlıcanlı olan herşeye bayılırım. Hayırlı iftarlar.
Saygılar.
Ellerine sağlık Birselcim çok güzel olmuş milföylü böreklerin emeğine sağlık
Görünsü süper elelrine sağlık...
Hayırlı iftarlar
patlıcanlı böregi bir arkadaşımda yemiştim oda gül böregi şeklinde yufkadan yapmıştı inanılmaz güzel bir lezzeti var
canım ellerine sağlık harika olmuş
ellerin dert görmesin afiyet bal olsun
Ellerine saglik canim yine cok güzel nefis bir görünüm.Hayirli ramazanlar öptüm.
ellerinize sağlık.. şahane :)
www.yemekaski.com
Harika görünüyor ellerine sağlık. Şeklide çok ilginç olmuş... Bende kıymalısını yapmayı planladım şimdi :)
Harika görünüyor,milföy ve patlıcan! MmM nasıl da yakışıyorlar birbirlerine:)
Muhabbetle..
Yorum Gönder