Malzemeler :
2 demet deniz börülcesi
limon suyu
zeytin yağı
tuz
isteğe göre ezilmiş sarımsak
Yapılışı :
Deniz börülceleri sirkeli suda bekletilip yıkanır. Kaynar suya atılarak diriliklerini kaybetmeyecek şekilde haşlanır ve sıcak sudan çıkarılarak soğuk suya tutulur. Sap kısımların tutulup sıyrılarak kılçıkları ayıklanır, salata tabağına yerleştirilir. Limon suyu, zeytin yağı, ezilmiş sarımsak (Ben koymadım.) ve tuz çırpılarak salatanın üzerine gezdirilerek servis yapılır. Deniz börülcesi tuzlu olduğu için tuzunu kontrollü eklemek gerekir.
Afiyet olsun.
10 yorum:
Canım yine harika lezzetler çıkmış
mutfaktan ellerine sağlık bereketli
iftarlar sevgiler...
canım ellerine sağlık salatan çok güzel görünüyor..
çorbanda en sevdiğimden harika olmuş ellerine sağlık..
sevgiler..
HİÇ YEMEDİM BEN BÖRÜLCE
Ellerine sğalık bayılırım deniz barülcesine nefis görünüyor her zamanki gibi
Ellerinize,emeğinize sağlık. Çok leziz ve şifa dolu görünüyor. Hayırlı iftarlar.
Saygılar.
Çok güzel bir lezzet tam da renginde pişmiş elinize sağlık sevgiler...
Canim sin cok güzel görünüyor ilk önce göze sonra damaga itap ediyor yemeklerin her zamankigibi harikasin öptüm.
Hertürlü salataya bayılırım,bunu hiç denemedim ama çekici görünüyor.Elinize sağlık.
ellerinize sağlık.. pek güzel görünüo..
ellerinize sağlık... pek güzel görünüo...
www.yemekaski.com
Yorum Gönder