Malzemeler :
400 gr. kuşbaşı et
4-5 adet patates
2 su bardağı yoğurt
4-5 adet patates
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet yumurta sarısı
2 silme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta sarısı
2 silme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
haspir (Ben bulamadığım için nane kullandım.)
Yapılışı :
Etler düdüklü tencereye alınıp kendi suyunu çekinceye kadar kavrulur üzerine yeterince su konularak yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Yoğurt ekleneceği için su miktarı fazla olmasın.) Patetesler soyulup küp şeklinde doğranır ve haşlanmış nohutla birlikte tencereye eklenir. Patatesler de yumuşadıktan sonra çukur bir kaba yoğurt, yumurta sarısı ve un alınıp karıştırılır.
Tencereden bir kepçe su alınıp yoğurda karıştırılır. Sonra yavaş yavaş ve sürekli karıştırılarak karışım tencereye dökülür. 2-3 Dakika kadar kaynatılıp ocak kapatılır ve tuzu ayarlanır. Tereyağı bir tavaya alınıp eritilir; içine haspir (nane) eklenip karıştırılır ve yemeğin üzerine gezdirilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
11 yorum:
Harika görünüyor canım ellerine sağ
lık sevgiler...
Senin de ellerine saglik canim... Hic bu tür yapmamistim yahniyi... AMa mutlaka deneyecegim, cok nefis görünüyor,,, Sevgilerimle,
Bu ne güzel bir lezzet böyle, ellerinize sağlık
çok lezzetli görünüyor ellerine saglik canim..sevgiler
birselcim hepsi harika olmuş ellerine sağlık.
ilk kez gördüğüm bir tarif güzel olduğu kesin.ellerine sağlık canım
bu da iyi bir fikirmis eline saglik
Birsel'cim ellerine sağlık, ben de bu yemeği çok severim, benim yaptığımın tek eksiği nohut olmaması, afiyet şeker bal olsun canım, sevgiler.
antep yemeğiydi değil mi?müthiş görünüyor.ellerine sağlık Birsel..
süper bir yemek olmuş canım..ellerine sağlık...
canım ellerine sağlık mutlaka deneyeceğim sevgiler
Yorum Gönder