Disable Copy And Past

4 Mayıs 2010 Salı

Yoğurtlu Patates Yahnisi


Malzemeler :
400 gr. kuşbaşı et
4-5 adet patates
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet yumurta sarısı
2 silme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
haspir (Ben bulamadığım için nane kullandım.)

Yapılışı :
Etler düdüklü tencereye alınıp kendi suyunu çekinceye kadar kavrulur üzerine yeterince su konularak yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Yoğurt ekleneceği için su miktarı fazla olmasın.) Patetesler soyulup küp şeklinde doğranır ve haşlanmış nohutla birlikte tencereye eklenir. Patatesler de yumuşadıktan sonra çukur bir kaba yoğurt, yumurta sarısı ve un alınıp karıştırılır.
Tencereden bir kepçe su alınıp yoğurda karıştırılır. Sonra yavaş yavaş ve sürekli karıştırılarak karışım tencereye dökülür. 2-3 Dakika kadar kaynatılıp ocak kapatılır ve tuzu ayarlanır. Tereyağı bir tavaya alınıp eritilir; içine haspir (nane) eklenip karıştırılır ve yemeğin üzerine gezdirilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

11 yorum:

Unknown dedi ki...

Harika görünüyor canım ellerine sağ
lık sevgiler...

Unknown dedi ki...

Senin de ellerine saglik canim... Hic bu tür yapmamistim yahniyi... AMa mutlaka deneyecegim, cok nefis görünüyor,,, Sevgilerimle,

humeyra dedi ki...

Bu ne güzel bir lezzet böyle, ellerinize sağlık

kelebeklisaniyeler dedi ki...

çok lezzetli görünüyor ellerine saglik canim..sevgiler

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

birselcim hepsi harika olmuş ellerine sağlık.

umutluhayat dedi ki...

ilk kez gördüğüm bir tarif güzel olduğu kesin.ellerine sağlık canım

emelce yemek dedi ki...

bu da iyi bir fikirmis eline saglik

Meleğin Mutfağı dedi ki...

Birsel'cim ellerine sağlık, ben de bu yemeği çok severim, benim yaptığımın tek eksiği nohut olmaması, afiyet şeker bal olsun canım, sevgiler.

Adsız dedi ki...

antep yemeğiydi değil mi?müthiş görünüyor.ellerine sağlık Birsel..

made in funda dedi ki...

süper bir yemek olmuş canım..ellerine sağlık...

alkım akkurt akyalçın dedi ki...

canım ellerine sağlık mutlaka deneyeceğim sevgiler