Disable Copy And Past

4 Mayıs 2010 Salı

Kuru Fasulye Piyazı

Tarif vermeye gerek yok ama yine de yazıyorum.

Malzemeler :
1 su bardağı kuru fasulye
2 adet havuç
1-2 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
2 adet yeşil biber
tuz, sumak, kırmızı pulbiber
zeytinyağı
limon suyu

Yapılışı :
Kurufasulyeler bir gece önceden ılık tuzlu suya konularak bekletilir. Bekletme suyu dökülerek bir tencereye alınır ve üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle yumuşayıncaya kadar haşlanır. Suyu süzülerek soğumaya bırakılır. Havuçlar temizlenip rendelenir. Soğan yarım ay şeklinde doğranır. (İsteğe göre üzerine tuz serpilip biraz elle ovulabilir.) Biber ve maynadoz ince kıyılır. Bütün malzeme bir kaba alınıp harmanlanır. Tuz, sumak ve pul biberle tatlandırılır. Bol limon suyu ve zeytinyağı dökülerek servis yapılır. (İsteğe göre haşlanmış yumurta da eklenebilir, ben sevmediğim için kullanmadım.)

Afiyet olsun.

1 yorum:

umutluhayat dedi ki...

mımmm nasılda güzel görünüyor.bayılırım piyaza ellerine sağlık birselcim