Malzemeler :
150 gr. margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta (Sarısı hamura, akı üzerine)
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu (portakal yerine tarçın da kullanılabilir.)
4-5 adet kuru incir (minik küpler halinde doğranmış)
1 su bardağına yakın iri kırılmış ceviz
2 kahve fincanı kuru üzüm
Üzerine;
hindistancevizi, yumurta akı
Yapılışı :
Un yoğurma kabına alınır; üzerine margarin, sıvı yağ, yumurta sarısı, pudra şekeri, portakal kabuğu rendesi ve kabartma tozu eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. İncir, ceviz ve kuru üzüm eklenip iyice harmanlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp; önce yumurta akına, sonra hindistancevizine batırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
12 yorum:
Ellerine saglik canim
Çok zaman doğaçlama yapılan tarifler çok hoş ve leziz olabiliyor.Elinize sağlık Birsel Hanım ...
ellerine sağlık nefis olmuş.sevgiler
eminim planlı yaptıklarındean daha gzeldır
Canım ellerine sağlık harika bir gö
rüntü sevgiler...
canım ellerine sağlık.bende kendiliğinden çıkan tarifleri çok severim.çok nefis görünüyor
sa,
ellerinize sağlık,çok değişik ve güzel olmuş.
Herkes beğenir tabi, içine öyle güzel şeyler katmışsınız ki... Ellerinize sağlık.
elde ne varsa onları değerlendirmek her zaman iyi netice veriyor:)bereketiniz artsın şifa olsun
canımm kendi kendine gelişen tarifler ciden harika oluyor:)) ben bazen ne koyduğumu unutup baya bir düşünüyorum :))
nefis olmuş kurabişler ellerine sağlık canımm..
Harika bir kurabiye tarifi harika,
Ellerine saglik, cok guzel olmus.
sevgiler..
Birselciğim nefis bir kurabiye çıkmış ortaya fikrine sağlık içine minik doğranmış kuru kayısı da eklesem nasıl olur acaba?
sevgiler canım
Yorum Gönder