Disable Copy And Past

15 Şubat 2011 Salı

Portakallı Sünger Tatlısı




Kandil için kolay bir tatlı tarifi ararken bu tarife rastladım ve portakal kabuğu ekleyerek denedim, beğendim:))


Malzemeler :

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

2 su bardağı un


Şerbeti;

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su


Üzerine;

1 paket kaymak tadında kremşanti

1 su bardağı soğuk süt


Yapılışı :

Yumurta ve toz şeker çırpma kabına alınıp; mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yoğurt ve sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir. Portakal kabuğu rendesi eklenir. Un, kabartma tozu ve vanilya birlikte eklenerek karışma eklenir ve karıştırılır. Yağlanmış kare ya da dikdörtgen bir fırın kabına dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirilir.

Tatlı fırında pişerken şerbeti hazırlanır; toz şeker ve su eriyinceye kadar karıştırılır (kaynatılmaz). Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.

Kremşanti sütle çırpılarak hazırlanır ve buzdolabına kaldırılır. Oda sıcaklığında soğuyan tatlının üzerine kremşanti yayılır; buzdolabında bir süre dinlendirilir. Dilimlenerek servis yapılır.


Afiyet olsun.


14 Şubat 2011 Pazartesi

9 Şubat 2011 Çarşamba

Portakallı Kereviz, Nihayet:))



Çok uzun zamandır denemek istiyordum ancak kısmet oldu ama bundan sonra sık sık yapacağım, kerevizin bu halini çok sevdim.
Malzemeler :
4 adet kereviz
1-2 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytin yağı
1 yemek kaşığı (silme) un
2-3 adet küp şeker
tuz
1 su bardağı portakal suyu
1/2 limonun suyu
1 su bardağı kadar su
Ayrıca;
1 adet limon
Yapılışı :
Geniş bir kaba su doldurulup, 1 adet limon sıkılır. Kerevizlerin kabukları soyulur ve yıkanarak limonlu suya atılır. Bu arada yemeklik doğranmış soğan zeytinyağında pembeleştirilir. Un eklenip, un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur, su eklenir.
Havuçların kabukları kazınıp yıkanır. Limonlu sudan çıkarılan kerevizler halka şeklinde dilimlenir. Ortaları havuçların genişliğine göre oyulur ve oyulan kısıma havuç yerleştirilir, kereviz dilimlerinin kalınlığına uygun şekilde havuçlar dilimlenir. Sonra tencereye dizilir; üzerine 1 su bardağı portakal suyu ve yarım limonun suyu gezdirilir. Tuz ve şeker eklenir. Kerevizin yaprak kısımları varsa onlar da yıkanarak tencereye atılır, yoksa maydanoz da kullanılabilir. Kaynayıncaya kadar harlı ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişirilen tencerede soğutulur ve tercihen 1 gece dinlendirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.

Karaköy Poğaçası


Hasretli Lezzetler' den denediğim bu kıyır kıyır poğaçayı ikram ettiğim herkes çok beğendi ve tarifin aldı. Henüz denemediyseniz tavsiye ediyorum. Bu tarifi çay sofralarına eşlik etmesi için merakiyidir arkadaşımın ev sahibi olduğu Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğine gönderiyorum.
Malzemeler :
250 gr. oda sıcaklığında margarin (Ülker Bizim kullandım.)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
1 adet yumurta (Akı içine, sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
Üzerine;
yumurta sarısı
susam, çörekotu
İçine;
beyaz peynir
Yapılışı :
Un ve kabartma tozu hariç bütün malzeme yoğurma kabına alınarak mikserle çırpılır. Kabartma tozu ve aldığı kadar un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça kopartılır; elde çay tabağı büyüklüğünde açılır. Ortasına beyaz peynir yerleştirilir ve kenarları ortaya doğru katlanır, uçlarının yapışması sağlanır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Hamur bitinceye kadar işleme devam edilir. Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürülüp; susam, çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

6 Şubat 2011 Pazar

Doğum Günü Pastası




Eşimin iş arkadaşı M. Hanım'ın ricasını kıramadım ve oğlunun doğum günü için bu pastayı hazırladım. Umarım beğenirler. Pastanın sahibine ve anneciğine tüm sevdikleriyle beraber, sağlıklı, mutlu, nice yıllar diliyorum.

Şimdiye kadar yaptığım en büyük pasta bu oldu sanırım. Buradaki pandispanyanın ölçüleriyle 3 adet pandispanya pişirdim; arasına profiterol, fıstık ve çikolata kullandım. Oldukça yorucu bir çalışma oldu. Tek dileğim; beğenilmesi ve mahcup olmamak:))

3 Şubat 2011 Perşembe

Labneli İrmikli Pasta ve Pınar Labne Ocak Ayı Meşhuru Oldum:))


Sevgili Sevil'in (Teşekkürler Sevil'im)önerisiyle Pınar Labne Meşhurlar yarışmasına katıldım ve değerli dostlarım ve onların dostalarının oylarıyla yarışmadaki Top10 listesine ön sıralarda girdim. Jüri değerlendirmesiyle de tarifim kazanan tariflerden biri oldu; çok mutluyum. Geçen ayın yarışmasında kullanılan oylara bakarak yarışmayı rahat kazanacağımı düşünmüştüm ama rakipler iddialı olunca oy sayım tahminlerimin çok üzerinde oldu. Oy verme sürecinde beni destekleyen arkadaşlarıma, beni hiç tanımadıkları halde bana oy veren, aynı heyecanı benimle paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum. Oldukça çekişmeli ama güzel bir yarışma oldu. Pınar ekibini de tebrik ediyorum. Katılmak isteyenlere başarılar diliyorum, haberim olursa seve seve desteklerim:))
Malzemeler :
1 adet kakaolu pandispanya keki (tek katı kullanılacak)
1 çay bardağı süt (keki ıslatmak için)
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

İrmikli krema için;
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı toz şeker
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 yemek kaşığı portakal reçeli
1 paket Pınar light labne (Mavi renkli paket)

Portakal peltesi için;
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
3-4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı portakal aromalı toz içecek (Tang)
ya da;
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker

Süsleme için;
1/2 paket krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt

Yapılışı :
1 Tatlı kaşığı portakal kabuğu 1 çay bardağı sütün içinde bir süre bekletilip süzülür; portakal kabukları atılır, kalan sütle pandispanya katı ıslatılır. Pandispanya katı uygun büyüklükte kelepçeli bir kalıba yerleştirilir.
Süt, şeker, irmik, portakal kabuğu ve reçeli bir tencereye alınarak karıştırılır. Sürekli karıştırılarak muhallebiden daha koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirilir. Ocaktan alınıp labne peyniri eklenir ve mikser yardımıyla iyice çırpılır. Ilık hale gelince pandispanyanın üzerine dökülür; kaşıkla üzeri düzeltilir.
Başka bir tencerede nişasta, şeker, portakal aromalı toz içecek ve su karıştırılıp pişirilir. Koyu bir muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır ve irmikli pastanın üzerine düzgünce yayılır. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılır.
Krem şanti sütle çırpılarak hazırlanır. Krema pompasına doldurulur ve pasta istenilen şekilde süslenir. Dilimlenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

28 Ocak 2011 Cuma

İncirli Tatlı


Bu güzel tatlıyı portakalağacından denedim ve misafirlerim tarafından beğenildi. Değişik bir tatlı arayanlara tavsiye ediyor ve tarifi aynen aktarıyorum.
Malzemeler:
Kek:
6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu

Şerbeti:
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
yarım su bardağı toz şeker

Muhallebi:
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1lt süt
5 yemek kaşığı toz şeker
inmeye yakın 50gr tereyağı
piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti

Yapılışı:
Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın.
Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Afiyet olsun.

21 Ocak 2011 Cuma

Çilekli Pasta


Markette çilekleri görünce dayanamadım, (biliyorum daha mevsimi değil ama) hemen hazır pandispanya ve krema alıp bir pasta yaptım:))


Malzemeler :

1 adet hazır sade pandispanya

1 kutu vanilyalı pasta kreması

1,5 su bardağı soğuk süt (krema için)

50 gr. yumuşak margarin (krema için)

1 çay bardağı süt (keki ıslatmak için)


Arasına;

çilek


Süsleme için;

çilek ve pembe renkli çikolata rendesi


Yapılışı :

Pasta kreması paketin üzerindeki tarife göre hazırlanır. Pandispanya katları süt ile ıslatılır. Birinci kat pasta tabağına alınır; üzerine krema sürülür, dilimlenmiş çilekler dizilir, diğer katı üzerine kapatılır. Kalan krema ile pasta sıvanır. İsteğe göre süslenip buzdolabında dinlendirilir. Dilimlenerek servis yapılır.


Afiyet olsun.



17 Ocak 2011 Pazartesi

Pastakolik Etkinliği : Yeni Yıla, Yeni Pastalar

Tarif adı : Muzlu Kedidili Pasta
Gönderen arkadaşım : mintininmutfağı


Arkadaşıma tarif için çok teşekkür ediyorum. Pastanın tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

*************************************************************************************


Tarif adı : Karamelli Pasta
Göndereb arkadaşım : mintininmutfağı




Arkadaşıma tarfi için çok teşekkür ediyorum. Pastanın tarifine buradan ulaşabilirsiniz.





***********************************************************************************



Tarif adı Kedi Dili Pastası
Gönderen arkadaşım : mandalinçıkmazı

Arkadaşıma tarif için çok teşekkür ediyorum. Pastanın tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

**********************************************************************************


Tarif adı : Mandalinalı Tart
Gönderen arkadaşım : güloanne

Arkadaşıma tarif için çok teşekkür ediyorum. Bu nefis tartın tarifine buradan ulaşabilirsiniz.



***********************************************************************************

Tarif adı : Hurmalı Kek
Gönderen arkadaşım : güloanne

Arkadaşıma tarfi için çok teşekkür ediyorum. Bu leziz kekin tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

**********************************************************************************


Tarif adı : Duble Çikolatalı Pasta
Gönderen arkadaşım : pembetatlar


Arkadaşıma tarif için çok teşekkür ediyorum. Pastanın tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

*********************************************************************************

Tarif adı : Profiterollü Pasta
Gönderen arkadaşım : kızhatçe


Arkadaşıma tarfi için çok teşekkür ediyorum. Pastanın tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


**********************************************************************************


Tarif adı : Bonibonlu Pasta
Gönderen arkadaşım : sevimlimutfak


Arkadaşıma tarif için çok teşekkür ediyorum. Pastanın tarifine buradan ulaşabilirsiniz.



*********************************************************************************


Tarif adı : Portakallı Pasta
Gönderen arkadaşım : tarifkolik


Arkadaşıma tarif için çok teşekkür ediyorum. Pastanın tarifine buradan ulaşabilirsiniz.



*************************************************************************************



Tarif adı : Yılbaşı Pastası
Gönderen arkadaşım : sevim ve pasta


Arkadaşıma tarif için çok teşekkür ederim. Pastanın tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


***********************************************************************************


Tarif adı : Karamelli Ananslı Kek
Gönderen arkadaşım : 100de 100marifet


Arkadaşıma tarif için çok teşekkür ediyorum. Bu güzel kekin tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


*************************************************************************************
Tarif adı : Frambuazlı Rulo Gofretli Pasta
Gönderen arkadaşım : 100de 100marifet

Arkadaşıma tarif için çok teşekkür ediyorum. Pastanın tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

************************************************************************************

Tarif adı : Kalp Desen Baskılı Çikolatalı Rulo Pasta
Gönderen arkadaşım : 100de100marifet
Arkadaşıma tarif için çok teşekkür ediyorum. Pastanın tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


************************************************************************************

Tarif adı : Kara Orman Pastası
Gönderen arkadaşım : balpare
Arkadaşıma tarif için çok teşekkür ediyorum. Pastanın tarifine buradan ulaşabilirsiniz.



************************************************************************************

Tarif adı : Ayıcıklı Doğum Günü Pastası
Gönderen arkadaşım : yemekbiraşk


Arkadaşıma tarif için çok teşekkür ediyorum. Pastanın tarifine buradan ulaşabilirsiniz.



**********************************************************************************


Tarif adı : Kahve Soslu Kuruyemişli Cheesecake
Gönderen arkadaşım : mutfakta1inci

Arkadaşıma tarif için çok teşekkür ediyorum. Pastanın tarifine buradan ulaşabilirsiniz.



************************************************************************************


Tarif adı : Mutlu Yıllar Pastası
Gönderen arkadaşım : kalpkurabiye



Arkadaşıma tarif için çok teşekkür ediyorum. Pastanın tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


*********************************************************************************


Tarif adı : Kardan Adamlı Ev Pastası
Gönderen arkadaşım : balpare

Arkadaşıma tarif için çok teşekkür ediyorum. Pastanın tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


**************************************************************************************

Tarif adı : Muzlu Rulo Pasta
Gönderen arkadaşım : deryayla


Arkadaşıma tarif için çok teşekkür ediyorum. Pastanın tarifine buradan ulaşabilirsiniz.



******************************************************************************************


Tarif adı : Kuru Fasulyeli Yaş Pasta
Gönderen arkadaşım : Güloanne
Arkadaşıma tarif için çok teşekkür ediyorun. Pastanın tarifine buradan ulaşabilirsiniz.



************************************************************************************


Tarif adı : Frambuazlı Pasta
Gönderen arkadaşım : evatölyesi
Tarif için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.



*************************************************************************************
Tarif adı: Doğum Günü Pastası
Gönderen arkadaşım: mutfaktakirüya


Tarif için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Pastanın tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

14 Ocak 2011 Cuma

Hindistancevizli Portakallı Kek

Tarifimi Yıldız arkadaşımın düzenlediği "mandalina ve portakallı lezzetler" ve estergonyeşil arkadaşımın "Ben Buldum" etkinliğine gönderiyorum.

Malzemeler :
4 adet yumurta
125 gr. tereyağı ya da yumuşak margarin
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı süt
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı damla çikolata
3-4 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
1 su bardağı sade kek unu
Ayrıca;
Dilimlenmiş portakal
Üzerine;
portakal reçeli

Yapılışı :
Pudra şekeri ve margarin mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurtalar eklenip çırpmaya devam edilir. Süt eklenip çırpılır. Portakal kabuğu rendesi ve hindistancevizi eklenip karıştırılır. Kek unu eklenip mikserin düşük devrinde ya da tahta kaşıkla karıştırılır; damla çikolata eklenir. Margarinle yağlanmış yuvarlak kek kalıbına portakal dilimleri dizilir. Üzerine kek hamuru dökülür Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirilir. Kekin pişip pişmediği bıçak batırılarak kontrol edilir. Biraz soğuyunca servis tabağına ters çevrilir. Üzerine fırça ile portakal reçeli sürülür. Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.