Malzemeler :
2 su bardağı yıldız şehriye
1 adet tavuk göğsü
3-4 adet közlenmiş kırmızı biber
2-3 adet yeşil soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
7-8 adet kornişon turşu
1 kutu haşlanmış mısır konservesi
Limon suyu
Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı :
Tavuk eti haşlanıp küp şeklinde doğranır. Yıldız şehriye tuzlu kaynar suya atılarak haşlanır; soğuk suya tutulup suyu süzülür.
Yeşillikler yıkanıp ince kıyılır.
Kornişon ve közlenmiş biberler küp şeklinde doğranır.
Bütün malzeme bir kapta harmanlanır.
Tuz, limon suyu ve zeytinyağı bir kasede çırpılıp salatanın üzerine gezdirilir. Karıştırılıp salata tabağına alınarak servis yapılır.
Afiyet olsun.