Disable Copy And Past

7 Ocak 2011 Cuma

Tavuklu Yıldız Şehriye Salatası









Malzemeler :
2 su bardağı yıldız şehriye
1 adet tavuk göğsü
3-4 adet közlenmiş kırmızı biber
2-3 adet yeşil soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
7-8 adet kornişon turşu
1 kutu haşlanmış mısır konservesi
Limon suyu
Zeytinyağı
Tuz

Yapılışı :
Tavuk eti haşlanıp küp şeklinde doğranır. Yıldız şehriye tuzlu kaynar suya atılarak haşlanır; soğuk suya tutulup suyu süzülür.
Yeşillikler yıkanıp ince kıyılır.
Kornişon ve közlenmiş biberler küp şeklinde doğranır.
Bütün malzeme bir kapta harmanlanır.
Tuz, limon suyu ve zeytinyağı bir kasede çırpılıp salatanın üzerine gezdirilir. Karıştırılıp salata tabağına alınarak servis yapılır.
Afiyet olsun.

6 Ocak 2011 Perşembe

Pancarlı Kek Denemesi


Bu keki yaparken hamurun renginden dolayı pembe bir kek olmasını umuyordum ama pişince pembe rengi kayboldu. Tadı güzeldi, pancar tadı hissedilmiyordu. Farklı malzemelerden kek yapmak isteyenlere tavsiye ederim.
Derya arkadaşımızın eşi ciddi bir rahatsızlık geçirmiş; kendisine acil şifalar diliyorum. Umarım eski sağlığına en kısa zamanda kavuşur. Derya'ya kocaman sevgiler, dualarımız onlar ve tüm hastalar için....
Malzemeler :
125 gr. Tuzsuz tereyağı ya da yumuşak margarin
1 su bardağı pudra şekeri
4 adet yumurta
3 yemek kaşığı pancar püresi (Pancar haşlanıp, kabukları soyulacak ve robotta püre haline getirilecek)
1 paket vanilya
2 su bardağı kek un (normal un + kabartma tozu)

Yapılışı :
Pudra şekeri ve yumuşak margarin çırpma kabına alınır ve mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurtalar ve pancar püresi eklenip çırpmaya devam edilir. Kek unu eklenip karıştırılır. Margarinle yağlanmış kalıba dökülerek 150-160 derece fırında pişirilir. Kekin pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir. Kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Soğuyunca kalıptan ters çevrilerek çıkarılır ve dilimlenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

3 Ocak 2011 Pazartesi

Kış Pastası:))



2011 Yılının herkese sağlık, mutluluk getirmesi dileklerimle....
Kızımın isteği üzerine hazır malzemelerle son anda karar verip, çok kısa sürede yaptığım bir pasta.

Malzemeler:
1 adet hazır pandispanya
1 paket hazır vanilyalı pasta kreması
1,5 su bardağı süt (kremayı hazırlamak için)
50 gr. yumuşak margarin (krema için)

Arasına;
muz

ıslatmak için;
1 çay bardağı soğuk süt
1 çay kaşığı granül kahve
2 tatlı kaşığı toz şeker

Üzerine;
hindistancevizi
Şeker hamurundan yapacağınız ya da hazır pasta süsleri

Yapılışı :
Krema paketin üzerindeki tarife göre hazırlanır.
Süt, garnül kahve ve toz şeker karıştırılır; pandispanya katları ıslatılır.
Pandispanyanın birinci katı servis tabağına alınır; üzerine krema sürülür, muz dilimleri dizilir, ikinci katı üzerine kapatılır. Kalan krema ile pasta sıvanır; üzerine hindistancevizi serpilir. İstenilen şekilde süslenir. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirilip; servis yapılır.

Afiyet olsun.

28 Aralık 2010 Salı

Bisküvili Kabak Tatlısı



Malzemeler :
2 su bardağı toz şeker
1,5 kg. balkabağı
1 paket petibör bisküvi
1 su bardağına yakın iri çekilmiş fındık ya da ceviz

1 poşet kremşanti
1 su bardağı soğuk süt

Süsleme için;
File fıstık ya da hindistancevizi
Yapılışı :
Kabak soyulup, yeşil kısımları ve çekirdekleri çıkartılarak dilimlenir. Üzerine toz şeker gezdirilip, kapağı kapatılır ve bir gece bekletilir. Tencere ocağa alınarak orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Soğuyan kabak tatlısı susuz olarak çatalla ezilir ve içine kırılmış bisküvi ve fındık ya da ceviz eklenip karıştırılır. Hindistancevizi ya da file fıstık serpilmiş bir tepsiye yayılır.
Kremşanti soğuk sütle çırpılarak hazırlanır ve kabak tatlısının üzerine düzgünce yayılır, bir süre dinlendirilir. İstenilen büyüklükte dilimlenip bir spatula yardımıyla rulo yapılarak ya da dilimler halinde servis yapılır.

Afiyet olsun.

24 Aralık 2010 Cuma

Elmalı Tarçınlı Üzümlü Çörekler


Sinangil Kek Karışımları ile Alternatif Tarifler yarışması'na Elmalı-Tarçınlı kek karışımı ile yaptığım Üzümlü Çörekler ile katılıyorum. Tarifimi Sinangil'in facebook sayfasından beğenerek ve yorum yazarak destekleyebilirsiniz. Biliyorum kimse desteklemeyecek yine ama olsun, ben yine de rica edeyim:)) Destek olmaya çalışan iki arkadaşıma teşekkür ediyorum, oyları facebook sayfasından olmadığı için geçerli değil ama en azından denediler. Diğer arkadaşlarımın da canı sağolsun. Yarışmaya siz de katılın, ben size seve seve destek olurum:))
Malzemeler :
½ su bardağı sıvıyağ
½ su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı kuru üzüm
Aldığı kadar Sinangil Elmalı Tarçınlı Kek Karışımı (1 paket elmalı tarçınlı + 1 su bardağı kadar fındıklı karışım kullandım.)

Üzerine;
Yumurta sarısı
Yapılışı :Yumurta tozşeker ile birlikte 5 dakika kadar mikserin yüksek ayarında çırpılır. Sıvıyağ ve yoğurt eklenip birkaç dakika daha karıştırılır, hamur yoğurma kabına aktarılır.Kek unu karışımı ilave edilerek yoğurmaya başlanır.Oldukça yumuşak ama ele yapışmayacak bir hamur elde edilir. Üzümler de hamura eklenir. Hamurdan parçalar kopartılarak istenilen şekil verilir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

20 Aralık 2010 Pazartesi

Elmalı-Tarçınlı Muffinlerden Dalmaçyalı Pasta


Sinangil Kek Karışımları ile Alternatif Tarifler yarışması'na Elmalı-Tarçınlı kek karışımı ile yaptığım Dalmaçyalı Pasta ile katılıyorum. Tarifimi Sinangil'in facebook sayfasından ve Sinangil Lezzet Kulubü sayfasından beğenerek ve yorum yazarak destekleyebilirsiniz. Bakalım kaç blogcu arkadaşım destekleyecek:))
İsteyen herkes bu yarışmaya katılabilir. Bunun için Sinangil'in son çıkardığı kek karışımları (Havuçlu-cevizli, elmalı-tarçınlı, fındıklı-kakolu ve sade) ile değişik, denenmemiş, orjinal tariflerinizi hazırlayıp, kullandığınız ürünle birlikte fotoğraflamanız gerekiyor. Hazırlanan tariflerinizi önce Sinangil Lezzet Kulubünde yayınlayıp, sonra tarifinizin linkini Sinangil'in facebook sayfasında paylaşacaksınız. Değerlendirmeler %30 beğenme sayısı, %40 yorum sayısı, % 40 Sinangil'in değerlendirmesi şeklinde olacaktır. Bu değerlendirmeye göre dereceye girecek ilk 50 kişiye Sinangil'den hediye kolisi gönderilecektir. Katılmak isteyen herkese başarılar ama beni desteklemeyi de unutmayın:))
Malzemeler :
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1-1,5 su bardağı pudra şekeri
50 gr. Yumuşak tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı çekilmiş ceviz
½ su bardağı kuru üzüm
1 paket Sinangil Elmalı-Tarçınlı kek karışımı

Ayrıca;
Pasta kreması
Beyaz şeker hamuru
Siyah gıda boyası

Yapılışı :
Tereyağı ve pudra şekeri karıştırma kabına alınır ve mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurtalar da kırılıp, çırpmaya devam edilir. Sonra sıvı yağ ve süt eklenip homojen bir karışım oluncaya kadar çırpılır. Elmalı-tarçınlı kek karışımı da karıştırma kabına dökülüp mikserin yavaş hızında ya da tahta bir kaşıkla karıştırılır. Kuru üzüm ve ceviz eklenir. Hazırlanan kek hamuru margarin ile yağlanmış muffin kalıplarına ya da muffin kağıtlarına paylaştırılır. 170 derece fırında keklere batırılan kürdan kuru çıkıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca kalıplardan çıkarılır. Üzerlerine çok hafif pasta kreması sürülür. Şeker hamurundan parçalar kopartılır, pudra şekeri serpilmiş zeminde merdane ile açılır. Küçük kekler şeker hamuru ile kaplanır. İki adet küçük kek baş ve gövde olacak biçimde birleştirilir. Kalan şeker hamurundan köpek formuna uygun şekilde bacak, kuyruk, kulak,vb. yapılır. Hamurun bir kısmı siyah gıda boyası ile renklendirilip ortaya çıkan köpek şekline dalmaçyalı görünümü verilir.

Afiyet olsun.

18 Aralık 2010 Cumartesi

Pastakolik Etkinliği # 34 : Yeni Yıla, Yeni Pastalar


Ayşe Yaman' ın başlatmış olduğu pastakolik Etkinlikleri' nin 34. süne 15 Aralık - 15 Ocak tarihleri arasında ben ev sahipliği yapacağım. Aylar öncesinden etkinlik takvimi açıklandığında görev alacağım tarihi görünce hemen aklıma "yılbaşı pastaları" gelmişti ve ben de içinde bulunduğumuz günlere uygun olsun diye etkinlik konusunu "yeni yıla, yeni pastalar" olarak belirledim. Yılbaşında ya da yeni yılın ilk günlerinde yapacağınız birbirinden şık ve lezzetli pastalarınızın ve yılbaşı temalı keklerinizin tariflerini etkinliğe göndererek destek olursanız çok mutlu olacağım. Umarım bol katılımlı, şık pastaların olduğu bir etkinlik olur ve deneyebileceğimiz güzel pasta tarifleri olan bir arşiv oluşturabiliriz. Hepinize şimdiden çok teşekkür ediyor ve tariflerinizi bekliyorum.
Tariflerinizi 15 Ocak tarihine kadar birselirem@gmail adresine; adınızı, katıldığınız şehri ve tarfinizin bir fotoğrafını ekleyerek göndererek etkinliğe katılabilirsiniz. Blog sahibi olmayanlar da etkinliğe katılabilir.

17 Aralık 2010 Cuma

Brokoli Salatası




Malzemeler :
Brokoli
Havuç
Mantar
Kırmızı biber
Zeytinyağı, limon suyu ve tuz

Yapılışı :
Brokoli yıkanıp çiçeklerine ayrılarak buharda diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlanır. Havuçlar da temizlenip jülyen dilimlenir ve aynı yöntemle haşlanır. Mantarlar yıkanıp limonlu suda haşlanır. Biberler közlenip kabukları soyulur. Çekirdekleri temizlenip dilimlenir. Bütün malzeme salata tabağına alınır. Tuz, limon suyu ve zeytinyağı çırpılarak sebzelerin üzerine gezdirilir ve servis yapılır.

Afiyet olsun.

13 Aralık 2010 Pazartesi

Perde Pilavı



Uzun zamandır denemek istiyordum ama uygun tencerem olmadığı için şimdiye kadar yapmamıştım. Sevgili Sevil'in facebook'ta paylaştığı bir gönderiye yapılan yorumda "perde pilavı tenceresi" satılan bir yerin linki verilmişti; hemen sipariş verdim ve yaaaaptımmm!! Sevil'e bu vesile ile tekrar çok teşekkür ediyorum.
Malzemeler :
1 adet kemikli tavuk göğsü
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı iç kabukları soyulmuş badem (sıcak suda bekletip soyabilirsiniz)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
karabiber, yenibahar
tuz
isteğe göre kuş üzümü, dolmalık fıstık (İrem sevmediği için ben koymadım)
3 su bardağı tavuk suyu
Hamuru;
2 su bardağı un
2 adet yumurta
50 gr. tereyağı
1 yemek kaşığı (silme) yoğurt
tuz
Yapılışı :
Ön hazırlık olarak tavuk eti haşlanır, eti kemiklerinde sıyrılarak didiklenir.
Pirin. yıkanıp; tuzlu sıcak suda en az yarım saat bekletilir. Yıkanıp suyu süzülür.
Pilav tenceresi ocağa oturtulur; tereyağı ve sıvı yağ dökülür. Bademler eklenip bir süre kavrulur. Pirinç de eklenip kavurmaya devam edilir. Tavuk suyu eklenip, tuzu ayarlanır ve pişmeye bırakılır.
Un yoğurma kabına alınır; ortasına yoğurt ve tereyağı konulur, yumurtalar kırılır, tuz eklenir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur.
Perde pilavı tenceresi tereyağı ile yağlanır, bademler yapıştırılır. Hamur unlanmış zeminde yufka büyüklüğünde açılır; katlanarak tencereye yerleştirilir ve tencereden dışarıya sarkacak şekilde açılır.
Demlenmiş pilava tavuk eti, karabiber ve istenilen baharatlar eklenip karıştırılır. Hamurl akaplanmış tencereye boşaltılır. Kenardan sarkan hamurla tencerenin üzeri kapatılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirilir. Servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

10 Aralık 2010 Cuma

Üç Biberli Et


Kurban etiyle yaptığım bu lezzetli yemeği "Kurban Bayramı Sofraları" etkinliği için http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ arkadaşımıza gönderiyorum.



Malzemeler :

750 gr. jülyen usulü doğranmış kırmızı et

1 adet kırmızı dolmalık biber (California biberi)

1 adet sarı dolmalık biber (California biberi)

1 adet yeşil dolmalık biber

1 paket kültür mantarı

2 adet domates

1 adet büyük boy soğan

3-4 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı domates salçası

2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

tuz, kekik

kaşar peyniri rendesi


Yapılışı :

Mantarlar yıkanıp, limonlu suda bekletilir. Sıvı yağ tencereye alınıp ısıtılır. Et de tencereye alınıp, suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Önce yemeklik doğranmış soğan, sonra jülyen doğranmış biberler ve dilimlenmiş mantar eklenip kavurmaya devam edilir. Küp doğranmış domates ve dilimlenmiş sarımsaklar da eklenip, karştırılarak bir süre pişirilir. Sonra salça ve sıcak su eklenip, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz ve kekikle tatlandırılır. İsteğe göre bir fırın kabına dökülüp, üzerine kaşar serpilir ve kaşar eriyinceye kadar fırında pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.


Afiyet olsun.