26 cm kelepçeli kalıp kullandım. (Borcam tepsi de olur). Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml.
Malzemeler:
1 su bardağı Un
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı İrmik
1 paket Kabartma tozu
1 paket Vanilya şekeri
5 adet Elma (orta boy)
1 tatlı kaşığı Tarçın
125 gr Yumuşak Tere yağı
Yapılışı
Kelepçeli kalıbın tabanına
yağlı kağıt geçirilir. Tereyağ ya da margarin ile kalıbın kenarları yağlanır,
kesilmiş yağlı kağıt yapıştırılır. (Kalıbın tabanı ve kenarları yağlı kağıt ile
kaplanmış olacak)
Elmalar iyice yıkanıp
kabuklarıyla birlikte rendelenir. Rendelenmiş elmalara 1 tatlı kaşığı tarçın
eklenir.
Bir kapta un, şeker,
irmik, vanilya ve kabartma tozu iyice karıştırılır. Hazırlanan unlu karışım 4
eşit parçaya bölünür. (eşit bölmek için 4 kase kullanabilirsiniz.) Kaselerdeki
un karışımının ilki alınıp kalıbın tabanına eşit şekilde serpilir. Elmalı harç
da eşit olacak şekilde 3’e bölünür. Elmalı harcın 3’te 1’ unlu karışımın
üzerine eşit olarak paylaştırılır. (elle yapmak daha kolay) Kaşıkla hafif
üzerine bastırılarak düzeltilir. 2. Kasedeki karışım elmaların üzerine eşit
serpilir, üzerine tekrar elma yayılır. Sonra 3. Kase ve kalan elma aynı şekilde
kalıba yerleştirilir. (Elmalar sulandıysa suyu elle hafif sıkılır.) Üzerine
kalan son unlu karışım yayılır. Üzeri kaşıkla dümdüz olacak şekilde düzeltilir.
125 gr. Oda ısısında yumuşamış tere yağı karışımın üzerine güzelce gezdirilir.
(Tere yağını fırını ısıtırken biraz fırına koyup yumuşatabilirsiniz, tamamen eritmeyin!) Tere
yağı kaşığın ters tarafıyla her yere gelecek şekilde yayılır. Önceden ısınmış
180 derece altüst ayarında fırında 35-40 dakika pişirilir. Biraz dinlenince
dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaynak : MASMAVİ3🔹MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder