Disable Copy And Past
17 Ocak 2017 Salı
Limonlu Pamuk Kek
Malzemeler :
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
4-5 yemek kaşığı limon suyu
2,5 su bardağı un
Yapılışı :
Yumurtalar derin bir kaba kırılır; toz şeker eklenip şeker eriyinceye kadar çırpılır. Sıvı yağ, limon suyu ve süt eklenip karıştırılır. Un, kabartma tozu ve vanilya birlikte elenerek karışıma eklenir, yavaşça karıştırılır. Limon kabuğu rendesi eklenip karıştırılır ve margarinle yağlanmış kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirilir. (Yaklaşık 50 dakika pişirdim, fırına ve kek kalıbının derinliğine göre pişirme süresi değişebilir.) Kürdan testi yapılarak pişip pişmediği kontrol edilir. Keke batırılan kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Kek soğuyunca kalıptan çıkarılır, isteğe göre üzerine pudra şekeri elenip dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaynak : http://ye-mek.net/tarif/limonlu-pamuk-kek
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder