Blogumda paylaştığım ilk tariflerden biri; uzun zaman sonra tekrar yapınca fotoğrafını da güncellemek istedim. Patatesli, ıspanaklı ve pırasalı olmak üzere 3 farklı iç malzeme ile hazırladım. Ispanaklı iç malzemeyi burada olduğu gibi çiğden, pırasalı malzemeyi de pırasaları kavurup karabiber ve pul biberle tatlandırarak hazırladım.
Malzemeler:
1 kg un
yeterince ılık su
tuz
İç harcı :
4-5 patates
1 adet kuru soğan
tuz, karabiber, pul biber
1 tatlı kaşığı salça
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
içine sürmek için :
1/2 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağı
Yapılışı :
Un,
ılık su ve tuzla sert olmayacak bir hamur yoğrulup, 4-5 bezeye ayrılır
ve üzerleri bir bezle örtülüp dinlenmeye bırakılır.(yaklaşık 1
saat)Hamur dinlenirken iç harcı hazırlanır. Patates haşlanır, kabukları soyulup çatalla ezilir. Soğan yemeklik doğranıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, salça eklenip biraz daha kavrulur. Patates eklenip kavurmaya devam edilir, tuz ve baharatlarla tatlandırılıp ocaktan alınır, soğumaya bırakılır.
Bir tavada margarin eritilir ve sıvı
yağ eklenip karıştırılır. Bezeden bir tane alınır ve unlamış zeminde
oklava ile biraz açılır. Yağ karışımından sürülür ve elle kenarlarından çeke
çeke büyütülür ama yırtılmamasına dikkat edilir. Yufka inceliğinde
olduğu zaman kenarlarına patatesli harçtan yerleştirilir ve hamurun
kenarı üzerine katlanır. Tekrar yağ karışımından dökülür ve uzata uzata
rulo gibi sarılır. Ortasına gelindiğinde hamur yırtılıp ruloyu
tamamlanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Bütün hamurla
aynı işlem tekrarlanır. Hamurun hepsi bittiğinde kalan yağ karışımı
böreğin üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri
kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun...
3 yorum:
çok merak ettiğim bir lezzet boşnak böreği..
ellerine sağlık canım..
Epeydir açma börek yapmıyorum,yarın yapsammı??Çok güzel görünüyor,ellerine sağlık arkadaşım..sevgiler..
Nefis görünüyor elinize sağlık sevgiler
Yorum Gönder