Malzemeler :
1 kg. taze köy pırasası
1 baş bol yeşillikli kereviz
250 gr. kuzu veya dana kuşbaşı doğranmış et
1 su bardağı haşlanmış nohut
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet limon
3 adet olgun domates
2 adet yemeklik doğranmış soğan
Yapılışı
Öncelikle kuşbaşı etler, iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Büyük bir tencereye iki kaşık sıvı yağ konur ve soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.
Üzerine sırasıyla kerevizin sert olan sap kısımları, yıkanmış doğranmış pırasalar, kerevizin yeşil yaprakları, kerevizin etli kısmı, nohut, pişmiş et, domates, limon suyu ve tuzu ilave edilir.
4) Kaymamaya başlayana kadar harlı, sonra da orta ateşte pişmeye bırakılır. Bu yemek için domatesin suyu yeterli gelmezse pişme sırasında ara ara sıcak su ilave edilerek bütün sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
4 yorum:
zeytinyağlı bir yemektir diye beklerken etli çıktı :)
hem kereviz hem pırasa değişik olmalı.
ellerine sağlık canım..
Çok keyifli ve lezzetli bir yemek omuş,ellere sağlık canım..Tam bir kış yemeği:))
Harika tam da elimdeki pırasalarla ne yapsam diye düşünüyordum kesinlikle yarın yapacağım sevgiler
sevdiremedim kerevizi bizimkilere.ellerine saglık.
Yorum Gönder