Disable Copy And Past

27 Ocak 2015 Salı

Portakallı Şam Kurabiyesi


Malzemeler :
3 yumurta (Birinin akı üzerine sürmek için ayrılır.)
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu ve suyu

 2 paket kabartma tozu
1 cay kaşığı karbonat

1 paket vanilya
 1 su bardağı çekilmiş fındık
  Aldığı kadar un

Üzerine;
toz şeker

Yapılışı :
Yumurtalar kırılıp birinin akı ayrılır. Sıvı yağ, yoğurt, şeker, portakal kabuğu rendesi ve suyu yumurtalara eklenip karıştırılır. Üzerine fındık, kabartma tozu, karbonat ve aldığı kadar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurulur. Hamurdan iri mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzeri bıçakla fazla bastırmadan (+) şeklinde çizilir.  Yumurta akı çırpılıp kurabiyelerin üzerine sürülür ve bolca toz şeker serpilir. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık bayılırım bu kurabiyeye .ok lezzetli görünüyor sevgiler