Daha önce yayınladığım bir tarif, fotoğrafı yenilemek için tekrar paylaşıyorum.
Malzemeler :
500 gr. kuşbaşı et
4-5 patlıcan
2 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
5-6 tane karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
sıvıyağ (kızartmak için)
Yapılışı :
Pirinç
tuzlu sıcak suda bekletilir. Patlıcanlar tamamen soyulur, uzunlamasına
yarım cm kalınlığında kesilir. Tuzlu suda acısının çıkması için
bekletilir. Kağıt havlu ile kurulanıp kızgın yağda kızartılır. Et, bir
bütün kuru soğan, tane karabiber ve tuz ilavesiyle haşlanır. Pişince
etler süzülerek alınır, suyu da süzülerek ayrılır. Karabiber ve soğan
lezzeti ete geçtiği için atılır. Orta boy bir teflon tencerenin dibine
önce etler döşenir. Üzerine kızartılmış patlıcanlar dizilir. Yıkanıp
süzülmüş pirinçler yayılır ve hafifçe bastırılır. (Bu sefer yaptığımda pirinçleri 2 yemek kaşığı sıvı yağda kavurdum)Tuz ve tarçın
ilave edilerek kaynatılan et suyundan 2,5 su bardağı tencerenin
kenarından yavaşça dökülür. (Suyun miktarı pirince göre değişebilir.)
İsteğe bağlı tereyağı ya da kuş üzümü ilave edilebilir. Kaynadıktan sonra
kısık ateşte pişirilir. Demlendikten sonra servis tabağına ters
çevrilir. Üzerine Kabukları soyulmuş badem sıvıyağda kavrularak
serpilebilir. Salata ve yoğurtla birlikte servis yapılır.
Afiyet olsun.
5 yorum:
harika görünüyor canım ellerine sağlık sevgiler..
Çok iştah açıcı görünüyor,ellerinize sağlık..
takibe aldım sizi; çekiliş var beklerim; handannkaleminden-handan.blogspot.com.tr/2014/06/bu-cok-ozel-tak-sizin-olabilir.html
Tam davetlik yemek. Hazır Ramazan gelmişken denemek lazım. Nefis görünüyor. Ellerinize sağlık.
Maklube uzun zamandır denemek istediğim bir tarif. Sanırım sizinki ile deneyeceğim. :)
Yeni açtığım bloguma da beklerim. :)
http://mutfakkazanbizkepce.blogspot.com.tr/
Yorum Gönder