Disable Copy And Past
1 Temmuz 2014 Salı
Mantarlı Beef Stroganoff ve İftar Sofram
Ramazan Ayı'nın ilk günü için hazırladığı iftar sofram ve menü:
Süzme mercimek çorbası
Mantarlı Beef Stroganoff
Fettuccine makarna
Zeytinyağlı barbunya
Zeytinyağlı yaprak sarma
Semizotu Salatası
Erik şerbeti
Mantarlı Beef Stroganoff
Malzemeler :
1 kg. dana stroganoff
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı un
8-10 adet kültür mantarı
1 su bardağı sıcak su
karabiber
tuz
Yapılışı :
Biftekler jülyen usulü doğranır ve bir tavada suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Mantar yıkanıp dilimlenir. Çiğden kullanılabileceği gibi isteğe göre kararmamaları için 5-10 dakika limonlu suda da haşlanabilir. Suyunu çeken bifteklere tereyağı eklenir; piyazlık doğranmış soğan ve mantarlar da eklenip iyice kavrulur. Üzerine un serpilip bir süre daha kavrulur, tuz ve karabiber eklenir. Bir kasede sıcak su ve salça karıştırılıp, yemeğe eklenir ve etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak makarna ile birlikte servis yapılır.
Afiyet olsun.
Tarif hamaratabla'dan.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder