Beli kırık ya da kazan kebabı olarak bilinen bu yemeğin bir televizyon kanalında patlıcanların kızartılarak yapıldığını görünce ben de bu şekilde denedim; patlıcan yemeyen İrem için de ızgarada pişirdiğim köfteleri domates sosu ve kaşar ile tekrar fırında pişirdim. Tarifin tamamı ve malzemeleri aklımda kalmadığı için kendi ölçülerime göre yaptım.
Malzemeler :
400 gr. orta yağlı dana kıyma2 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta (malzeme az olduğu için yarısını kullandım.)
1 adet kuru soğan
1 diş ezilmiş sarımsak
çay kaşığının ucu ile karbonat
tuz, karabiber, kimyon, köfte baharatı
2-3 adet domates
2-3 adet çarliston biber
1 tatlı kaşığı salça
Patlıcanları kızartmak için; bol sıvı yağ
Yapılışı :
Patlıcanlar kabukları soyulmadan 1-2 cm. aralıklarla dilimler kopmayacak şekilde kesilir ve tuzlu suda bekletilir. Sonra yıkanıp kurulanarak kızgın yağda kızartılır.
Kıyma geniş bir kaba alınır; üzerine ezilmiş sarımsak, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, yumurta, karbonat, tuz ve baharatlar eklenip özleşinceye kadar yoğrulur. Yassı köfte şekli verilip ızgarada pişirilir ve patlıcanların aralarına dizilir. Bir güveç kabına domates-biber dilimleri serilip üzerine hazırlanan patlıcanlar dizilir ve tekrar domates-biber dilimleri serpiştirilir. Salça 1 çay bardağı kadar sıcak suda ezilip yemeğin üzerine gezdirilir ve güvecin üzeri folyo ile kapatılıp ocakta pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Ellerinize sağlık canım
Yorum Gönder