Malzemeler :
1 demet hardal otu
1 adet limon
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
tuz
Yapılışı :
Hardal otunun kalın dalları ayıklanıp atılır, sirkeli suda bekletilip dikkatlice yıkanır ve doğranır. Kaynayan suya atılıp yumuşayıncaya kadar haşlanır, soğuk suya tutulup suyu süzülür ve salata tabağına alınır. Bir kasede ezilmiş sarımsak, tuz, limon suyu ve zeytinyağı çırpılır ve salatanın üzerine gezdirilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
3 yorum:
egenin en lezzetli en basit ve demirbaş salatalarından biridir.. zaman zaman abartıp yemek niyetine yemişliğim de vardır ;) mrlgrck74.blogspot.com
bizim buralarda olmaz bu otta ama eminim ne şifa kaynağıdır ellerine sağlık sevgiler..
Yaa biz burada bu leziz otlardan mahrumuz..Çok kıskandım,ellerine sağlıkcanım.afiyetler olsun..
Yorum Gönder