Malzemeler :
6 adet ayıklanıp, temizlenmiş enginar
500 gr. iç bakla
1 avuç arpacık soğan (ayıklanıp, yıkanmış)
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı (silme) un
Yapılışı :
İç baklalar çizilip, kabukları hafifçe aralanıncaya kadar haşlanır ve kabukları soyulur.
Arpacık soğan zeytinyağında kavrulur, un eklenip bir süre
daha kavrulur ve su eklenir. Kaynamaya başlayınca iç baklalar tencereye ilave
edilir. Limon suyu, tuz ve şeker eklenip, karıştırılır. Enginarlar
baklaların üzerine kapatılır, kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar
pişirilir. (Enginarlar tencereye alınıncaya kadar limonlu suda
bekletilir, aksi halde kararırlar.) Soğuduktan sonra dereotu ile süslenerek servis
yapılır.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Hem baklayı,hemde enginarı çok severim..ellerine sağlık..Bu ikili nefis oluyor..
Yorum Gönder