Disable Copy And Past

7 Ocak 2014 Salı

Mayalı Hamur Kızartması (Pişi)




Malzemeler :
4,5 su bardağı un
1 paket (11 gr.) instant maya ya da 1 yemek kaşığı kuru maya
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için;
bol sıvı yağ

Yapılışı :
Un, tuz ve maya yoğurma kabına alınıp karıştırılır ve ortası havuz şeklinde açılır, ılık su ilave edilerek yumuşak bir hamur yoğrulur. Üzeri örtülerek hamur iki katı oluncaya kadar mayalandırılır. Eller hafifçe yağa batırılıp hamurdan istenilen büyüklükte parçalar kopartılıp avuç içinde açılır ve kızgın yağda arkalı-önlü kızartılır. Fazla yağı kağıt havlu ile alınıp servis yapılır.

Afiyet olsun.

4 yorum:

GÜLTER ÖZGÜR dedi ki...

Bu bizim bildiğimiz pişi.Olsa da yeseydim iyiydi :) Yanında peynir, domates, salatalık, taze demlenmiş tavşan kanı bir çay ama cam bardakta isterim :) sanırım çok şey istedim.

TuruncuTatlar dedi ki...

nasıl canım çekti ya ellerine sağlık canım:)bende isterim yanında demlenmiş taze bir çay:)

Unknown dedi ki...

Nasıl güzel kabarmış ve kızarmışlar. En sevdiğim hamurişi kesinlikle.. Ellerine sağlık..

çölyak dedi ki...

Blog sayfanızdaki hemen hemen bütün postlarına baktım.Birazcık aç olduğumdan mıdır nedir bütün yemeklere dalasım geldi.Sizi asrın aşcısı seçiyorum.