Disable Copy And Past

14 Ocak 2014 Salı

Cevizli Kömeç


                            




Güzel memleketim Zonguldak'a ait "Cövüzlü Kömeç" tarifi, umarım deneyip beğenirsiniz.


Malzemeler
1 paket yaş maya ya da instant maya
 1/2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tozşeker
1/2 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 tatlı kaşığı tuz
 aldığı kadar un

Arasına;
1/2 su bardağı sıvı yağ
300 gr. çekilmiş ceviz

Üzerine;
1 yumurta sarısı
susam, haşhaş

Yapılışı :
   Ilık suya yaş maya ve toz şeker koyulur, karıştırılır. Bir kaba un, 1/2 çay bardağı sıvıyağ, süt, tuz ve kabaran maya alınıp yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilir. Sıcak bir yerde yarım saat kadar bekletilir. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır olabildiğince ince açılır.


 Üzerine sıvıyağ sürüp ceviz serpilir. Bütün hamur bu şekilde yapılıp üst üste koyulur.
 En üstteki hamur yağlanır ve hamurun ortasından delik açılıp içten dışa doğru kıvrılır.


Sonra kol böreği şeklinde kendi etrafına dolanıp yağlanmış tepsiye koyulur.

 Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam döküldükten sonra önceden ısıtılmış 100 derecelik fırında 15-20 dakika pişirilip sonra fırın ısısı 170 dereceye çıkartılıp üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Özgen dedi ki...

Bayıldım harika bir tarif sevgiler...