Disable Copy And Past

31 Ocak 2014 Cuma

Kestane Mantarı Pane



Malzemeler :
1 kg kestane mantarı
1 adet limon
tuz, karabiber, kekik
3-4 adet yumurta
yeterince galeta unu
yeterince beyaz un

Kızartmak için;
bol sıvı yağ

Yapılışı :
Mantarlar temizlenip yıkanır ve kurulanır. Limon suyu baharatlar ve tuzla harmanlanır. Çukur bir kapta yumurtalar çırpılır. Mantarlar önce una, sonra yumurtaya, sonra galeta ununa batırılır; orta ateşte ısıtılmış yağda kızartılır. (Harlı ateşte kızartılmaz!) İsteğe göre sade veya sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık çok lezzetli olmalılar sevgiler...