Disable Copy And Past

5 Nisan 2013 Cuma

Vişneli-Labneli Pasta



Pandispanya Malzemeleri:

200 gr. Labne peyniri
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1+3/4 su bardağı un
4 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Krema için;
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı margarin
1 kutu labne peyniri
yarım su bardağı hindistancevizi
1 çay bardağı damla çikolata


Üst Kaplama İçim Gerekli Malzemeler:
200 gr. Bitter çikolata
200 ml. Krema

Arasına;
çekirdekleri ayıklanmış vişne taneleri

Islatmak için;
yarım su bardağı soğuk süt
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 tatlı kaşığı toz şeker

Yapılışı :
Önce yumurta sarıları ve akları ayrılır.Yumurta akları derin bir kasede bir fiske tuz ile iyice kar haline gelinceye kadar çırpılır. 1 su bardağı toz şeker mikser çalışıyorken yavaşça karışıma eklenir (Karışım kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek hale gelene değin 5-6 dakika çırpın.) Yumurta sarıları kalan toz şekerle, şeker iyice eriyene ve karışımın hacmi iki katına ulaşana kadar çırpılır. Çırpmaya devam ederken kaynar su azar azar ilave edilir. Bu karışıma labne peyniri, kakao, sıvı yağ eklenirn. Un elenir, kabartma tozu ve vanilya ile karıştırılır. Yavaş yavaş karışıma eklenir. Yumurta akları alttan üste kaşıkla yavaş yavaş karıştırılarak yedirilir. 26 cm. kelepçeli kek kalıbının alt yüzeyi yağlanır. Kek karışımı kalıba boşaltılır.Önceden ısıtılmış fırında 180 veya orta derecede 35-40 dakika pişirilir.

Üst kaplama için;  bir sos tenceresinde önce krema benmarı usulü  kaynar hale getirilir. Bitter çikolata eklenir ve çikolata iyice eridikten sonra ocaktan alınıp soğutulur.

Bir tencerede süt, un, şeker ve yumurta sarısı tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra içine margarin ilave edilip karıştırılır. Biraz ılınınca labne peyniri ve hindistancevizi eklenir. Soğuyunca damla çikolata karıştırılır.


Hazırlanan pandispanyanızı ikiye kesilir, kabaran kısımları keskin bir bıçakla tıraşlanır.. İlk pandispanya katı kahveli sütle  ıslatılır. Labneli  krema ıslatılan pandispanya katının üzerine yerleştirilir. Vişne taneleri serpiştirilir. İkinci pandispanya katı vişnelerin üzerine  yerleştirilir. Zemini yine kahveli sütle ıslatılır. Bitter çikolatalı ganajı kaşıkla pandispanyanın üst ve yan yüzeylerine sıvanır. Üst yüzeyini kestane şekerleri ile süsleyin. Üzeri isteğe göre süslenir. Bir gece buzdolabında dinlendirilip servis yapılır.

Afiyet olsun.

8 yorum:

Canan Demirbağ dedi ki...

Harika gözüküyor,ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

Ne kadar nefis görünüyor. Vişne ve çikolataya birarada bayılırım..

Ellerine sağlık..

KİZHATCE dedi ki...

mmm çok emekli ama çok şık ve leziz bir pasta olmuş,emeğine sağlık arkadaşım:)sevgiler

Nurşen Aksoy dedi ki...

Süper görünüyor,bu ikili muhteşem zatennn...ellerine saglık..

durutarifler dedi ki...

Oy oy oy tam bir bomba olmuş bu pasta
Nefis nefis nefis
Ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

kızım bayıldı bu pastaya elleriniize sağlık .

Leyla Poyraz dedi ki...

tek kelimeyle muhteşem..ellerine sağlık..

Unknown dedi ki...

ellerinize saglık harika olmuş.hımmmm:)sevgiler...