Disable Copy And Past
1 Nisan 2013 Pazartesi
Balkabaklı-Çikolatalı Cheesecake
Lezzet Dergisi'nden bazı ufak değişikliklerle denedim.
Malzemeler :
2 paket yulaflı bisküvi
4 yemek kaşığı tereyağı
400 gr. labne peyniri
1 fincan ince çekilmiş ceviz
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı haşlanmış balkabağı
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tarçın
120 gr. bitter çikolata
1 çimdik tuz
Yapılışı:
Bisküviler mutfak robotunda çekilerek toz haline getirilir. Tereyağı ve çekilmiş ceviz eklenip iyice karıştırılır ve kelepçeli kek kalıbının tabanına döşenir. Buzdolabında 30 dk. kadar bekletilir.
Bitter çikolata benmari yöntemiyle eritilir.
Toz şeker ve labne peyniri mikser ile çırpılır. Haşlanmış kabak eklenip püre kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurta, un, tarçın ve tuz eklenip karıştırılır. Karışımdan bir kase kadarı ayrılıp eritilmiş çikolata ile karıştırılır. Balkabaklı karışım bisküvi tabanının üzerine yayılır. En üste çikolatalı karışım dökülür, bir bıçağın ucuyla karıştırılıp alacalı hale getirilir. 180 derece fırında 45 dakika pişirilir. Soğuyunca üzeri cevizle süslenip servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Canim ellerine saglik nefis ve cok güzel görüyor pasta
ellerine sağlık canım nefis görünüyor sevgiler..
Bal kabaklı çok güzel olmuş canım, ellerine sağlık..
vauuwww şahane görünüyor:)
ellerine sağlık canım..
sevgiler..
harika görünüyor ellerine sağlık..sevgiler..
Yorum Gönder