Disable Copy And Past

12 Ekim 2012 Cuma

Renkli Pilav






Bir yemek dergisinden denediğim bir tarifle, yeniden "merhaba" demek istiyorum. Çeşitli sebeplerle ara verdiğim bloga umarım yine eskisi gibi devam edebilirim.

Kabaklı pilav için malzemeler:

4 adet sakız kabağı

1 tutam dereotu

1 tutam safran

1 adet bulyon (hazır bulyon kullanmak yerine evde hazırlanmış et suyu da kullanılabilir.)

tuz, karabiber

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1,5 su bardağı baldo pirinç

2+1/4 su bardağı su

kabakları sotelemek için ayrıca 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ


Havuçlu pilav için malzemeler:

300 gr. kuzu eti

2 adet havuç

1 adet et bulyon (hazır bulyon kullanmak yerine evde hazırlanmış et suyu da kullanılabilir.)

tuz, karabiber

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1,5 su bardağı baldo pirinç

2+1/4 su bardağı su

havuçları sotelemek için ayrıca 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ


Yapılışı :

Pirinçler iki ayrı kapta tuzlu sıcak suda bekletilir.
Et kuşbaşı şeklinde doğranıp bir tencereye alınır. Suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulup sıcak su eklenir. Yumuşayıncaya kadar pişirilir, tuz ve karabiber eklenir.

Havuçlar temizlenip küp şeklinde doğranır. Küçük bir tencereye alınıp çok az sıvı yağ ile sote yapılır.

Kabaklar temizlenip sebze soyacağı ile boydan boya inceşekilde dilimlenir. Yapışmaz yüzeyli bir tencerede çok az sıvı yağ ile yumuşayıncaya kadar sote yapılır, tuzu ayarlanır.

Safran yarım çay bardağı sıcak suda 10 dakika bekletilir.

Sıcak suda bekletilen pirinçler nişastası gidinceye kadar suya tutulup süzülür. Pilav tenceresine 2 kaşık tereyağı ve 1 kaşık sıvıyağalınıp ısıtılır. Pirincin yarısı (1,5 su bardağı) eklenip şeffaflaşıncaya kadar kavrulur. Sıcak su, safran, et bulyon, eklenip tuzu ayarlanır. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyunu çekince ince kıyılmış dereotu eklenip demlenmeye bırakılır.

Kalan pirinçler de aynı şekilde kavrulur; Sıcak su, et bulyon ve biraz tuz eklenir. Havuçların bir kısmı süsleme için ayrılıp geri kalanı haşlanmış etle birlikte pilav tenceresine eklenir. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir, ocak kapatılıp demlenmeye bırakılır.

Kelepçeli bir kalıp suyla ıslatılır; safranlı pilav kalıbın dibine yerleştirilir, hafifçe bastırılır. Kabak dilimlerinde birkaç tanesi süsleme için ayrılıp safranlı pilavın üzerine yayılır. Havuçlu-etli pilav kabakların üzerine yayılıp üzeri düzeltilir. Servis tabağına ters çevrilerek kalıptan çıkarılır. Havuç, kabak ve dereotu ile süslenir.


Afiyet olsun.

13 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım hoşgeldin ellerine sağlık pilav nefis olmuş sevgiler...

fuat gencal dedi ki...

Hayırlı cumalar, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var.

Saygılar.

Leyla Poyraz dedi ki...

tek kelimeyle muhteşem bir görüntü..ellerine sağlık..sevgiler..

KİZHATCE dedi ki...

eline sağlık birselciğim,harika görünüyor :)

ZEYNEP dedi ki...

Birselcim çok harika olmuş heralde yemeye kıyamazsın :) ellerine sağlık
bu arada bloglar arası ödüllemece başlamış bende aldığım ödülü sana göndermek istedim http://rengarenktatlar.blogspot.com/2012/10/blog-odulu.html

Canan Demirbağ dedi ki...

Tablo gibi olmuş ellerinize sağlık,hoşgeldiniz...

Nurşen Aksoy dedi ki...

Birselcim seni ve tariflerini çok özledik,hoşgeldin..Yine muhteşem bir tarifle karşımızdasın,ellerine sağlık..ilk misafirime deneyeceğim..sevgiler..

Unknown dedi ki...

Birsencigim ellerine saglik nefis görünüyp+or afiyetler olsun hayirli aksamlar canim.

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

Görsel bir şölen olmuş ellerinize sağlık
sevgiler

Ferkay dedi ki...

Canım ellerinize sağlık harika görünüyor. Bende yeni geldim çok şey kaçırmadığıma sevindim.

Allah ne verdiyse dedi ki...

cok hos bir sunum olmus .ellerinize saglik .
sevgiler

Cafe Gusto dedi ki...

pilav çok güzel ve lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık..sevgiler...

Aicha Dalgic dedi ki...

amaaaaaaann daa amaaannnn

ellerinize saglik efendim

afiyet bal seker olsun !


bayildim blogunuzzaa

o kadar lezetli gorunuyorki


gece gece agzim sulandi yahuu


ellerinize saglik sizi takibe aliyorum

blogunuzu çok begendim

mutlaka sizi kendi bloguma davet

ediyorum

hayirli geceler


www.fraise-framboise.blogspot.com
www.fraise-framboise.blogspot.com