Bir yemek dergisinden denediğim bir tarifle, yeniden "merhaba" demek istiyorum. Çeşitli sebeplerle ara verdiğim bloga umarım yine eskisi gibi devam edebilirim.
Kabaklı pilav için malzemeler:
4 adet sakız kabağı
1 tutam dereotu
1 tutam safran
1 adet bulyon (hazır bulyon kullanmak yerine evde hazırlanmış et suyu da kullanılabilir.)
tuz, karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı baldo pirinç
2+1/4 su bardağı su
kabakları sotelemek için ayrıca 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
Havuçlu pilav için malzemeler:
300 gr. kuzu eti
2 adet havuç
1 adet et bulyon (hazır bulyon kullanmak yerine evde hazırlanmış et suyu da kullanılabilir.)
tuz, karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı baldo pirinç
2+1/4 su bardağı su
havuçları sotelemek için ayrıca 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı :
Pirinçler iki ayrı kapta tuzlu sıcak suda bekletilir.
Et kuşbaşı şeklinde doğranıp bir tencereye alınır. Suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulup sıcak su eklenir. Yumuşayıncaya kadar pişirilir, tuz ve karabiber eklenir.
Havuçlar temizlenip küp şeklinde doğranır. Küçük bir tencereye alınıp çok az sıvı yağ ile sote yapılır.
Kabaklar temizlenip sebze soyacağı ile boydan boya inceşekilde dilimlenir. Yapışmaz yüzeyli bir tencerede çok az sıvı yağ ile yumuşayıncaya kadar sote yapılır, tuzu ayarlanır.
Safran yarım çay bardağı sıcak suda 10 dakika bekletilir.
Sıcak suda bekletilen pirinçler nişastası gidinceye kadar suya tutulup süzülür. Pilav tenceresine 2 kaşık tereyağı ve 1 kaşık sıvıyağalınıp ısıtılır. Pirincin yarısı (1,5 su bardağı) eklenip şeffaflaşıncaya kadar kavrulur. Sıcak su, safran, et bulyon, eklenip tuzu ayarlanır. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyunu çekince ince kıyılmış dereotu eklenip demlenmeye bırakılır.
Kalan pirinçler de aynı şekilde kavrulur; Sıcak su, et bulyon ve biraz tuz eklenir. Havuçların bir kısmı süsleme için ayrılıp geri kalanı haşlanmış etle birlikte pilav tenceresine eklenir. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir, ocak kapatılıp demlenmeye bırakılır.
Kelepçeli bir kalıp suyla ıslatılır; safranlı pilav kalıbın dibine yerleştirilir, hafifçe bastırılır. Kabak dilimlerinde birkaç tanesi süsleme için ayrılıp safranlı pilavın üzerine yayılır. Havuçlu-etli pilav kabakların üzerine yayılıp üzeri düzeltilir. Servis tabağına ters çevrilerek kalıptan çıkarılır. Havuç, kabak ve dereotu ile süslenir.
Afiyet olsun.
13 yorum:
Canım hoşgeldin ellerine sağlık pilav nefis olmuş sevgiler...
Hayırlı cumalar, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var.
Saygılar.
tek kelimeyle muhteşem bir görüntü..ellerine sağlık..sevgiler..
eline sağlık birselciğim,harika görünüyor :)
Birselcim çok harika olmuş heralde yemeye kıyamazsın :) ellerine sağlık
bu arada bloglar arası ödüllemece başlamış bende aldığım ödülü sana göndermek istedim http://rengarenktatlar.blogspot.com/2012/10/blog-odulu.html
Tablo gibi olmuş ellerinize sağlık,hoşgeldiniz...
Birselcim seni ve tariflerini çok özledik,hoşgeldin..Yine muhteşem bir tarifle karşımızdasın,ellerine sağlık..ilk misafirime deneyeceğim..sevgiler..
Birsencigim ellerine saglik nefis görünüyp+or afiyetler olsun hayirli aksamlar canim.
Görsel bir şölen olmuş ellerinize sağlık
sevgiler
Canım ellerinize sağlık harika görünüyor. Bende yeni geldim çok şey kaçırmadığıma sevindim.
cok hos bir sunum olmus .ellerinize saglik .
sevgiler
pilav çok güzel ve lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık..sevgiler...
amaaaaaaann daa amaaannnn
ellerinize saglik efendim
afiyet bal seker olsun !
bayildim blogunuzzaa
o kadar lezetli gorunuyorki
gece gece agzim sulandi yahuu
ellerinize saglik sizi takibe aliyorum
blogunuzu çok begendim
mutlaka sizi kendi bloguma davet
ediyorum
hayirli geceler
www.fraise-framboise.blogspot.com
www.fraise-framboise.blogspot.com
Yorum Gönder