Disable Copy And Past
2 Kasım 2012 Cuma
Kaymaklı Poğaça
Tarif Sofra Dergisi'nden...
Malzemeler :
125 gram kaymak
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
nane
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı tuz
Üzerine: 1 adet yumurta sarısı
Yapılışı :
Yoğurma kabına kaymak, sıvıyağ, yoğurt, yumurta, nane ve tuz alınır. Kabartma tozu ve yavaşça un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde yuvarlanarak şekil verilir ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir. Ilık olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
Canim ellerine saglik afiyetler olsun ikimizde kaymali pogaca yayinldik .
Merhabalar, ne kadar güzel olmuş. Leziz ve iştah kabartan bir görüntüsü var. Ellerinize, emeğinize sağlık.
Saygılarımla.
denemek istediğim poğaçaların başında geliyor ama henüz sıra gelmedi:)ellerine sağlık...
ellerine sağlık nefis olmuş canım çayla ne güzel gitmişdir kimbilir?
kaymaklımı :) ımmm denemeliyimm ;)
tşkler
Mımm nefis olur,ellerine sağlık..Çayın yanına şimdi ne güzel olurdu..
Kaymak gibidir bunlar:)
Ellerine sağlık canım,ne kadar nefis olduklarını tahmin edebiliyorum:)
Ben de yarın kaymaklı börek yapıcam kısmet olursa:)
Cici pazarlar diliyorum.
Muhabbetle..
ellerine sağlık aldım.
mmmmmm missssss:))
ellerine sağlık birselcim,poğaçasız olmaz buda değişik bir tarif not ettim.
Yorum Gönder