Malzemeler :
4-5 adet ayva
her bir ayva için 3-4 yemek kaşığı toz şeker (Ayvalar küçük olduğu için ben daha az şeker kullandım.)
1 adet elma + 1 adet ayva
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 adet çubuk tarçın
1 adet fırın poşeti
Yapılışı :
Ayvaların kabukları soyulur, ikiye bölünüp çekirdek kısımları çıkarılır (çekirdekleri atmayın), kararmaması için su dolu bir kapta bekletilir.
1 adet ayva ve bir adet elma rendelenir.
Toz şeker geniş bir kaba alınır; sudan çıkarılan ayvaların her tarafı şekere bulanır. Bütün ayvalara aynı işlem yapıldıktan sonra kalan tozşeker, elma-ayva rendesi ve kuru üzümler karıştırlır, ayvaların ortasına doldurulur. Hazırlanan ayvalar fırın poşetine dizilir; ayva çekirdekleri ve çubuk tarçın da poşete yerleştirilip kapatılır. Kürdan yardımıyla poşetin bir kaç yerinden delik açılır. 180 derece fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirilir. Soğuyunca isteğe bağlı kaymak ya da kremşanti ile servis yapılır. (Ben sade servis yapmayı tercih ettim.)
Afiyet olsun.
12 yorum:
Birsel hanım ayva tatlısını kuru üzümle denememiştim ama çok güzel görünüyor..ellerinize sağlık:
)
Aaaaaa hemen yapıcam evde vardı niyetliydim...aslında başka tarifinizi yapıp yayınlşyacaktım...mutfağa giriyorum...
Elinize saglik olsun ne kadar guzel olmus. Buna ayve denilmez lokum sanki..
Sevgiler..
Ellerinize sağlık.Nefis nefis çok güzel:)
ellerine saglik arkadasim cok nefis gözüküyor
sevgiler ....
vallahi super olmus.ellerine saglik,sevgilerle.
ne kadar değişik,fırın poşetinde hiç duymamıştım.ellerinize sağlık.
ne kadar değişik,fırın poşetinde hiç duymamıştım.ellerinize sağlık.
Canim ellerine saglik
TANIŞTIĞIMA MEMNUN OLDUM
AYVA TATLISINI ÇOK SEVERİM
KIZINA SELAM CANIM
:)))
FIRIN POŞETİNDE HİÇ DENEMEMİŞTİM,ENTERESANMIŞ,ELLERİNE SAĞLIK..
tariflerin nerdeyse hepsine baktım, çok güzel şeyler yapmıssınız harikalar :))
Yorum Gönder