Yeni yıl kutlaması etkinliklerini izlemek için Nişantaşı'na giderken bir manavda deniz börülcesi gördüm ve hazine bulmuş gibi sevindim. Umarım İstanbul'un bütün semtlerinde bu lezzetli otu daha kolay bulabiliriz.
Malzemeler :
2 demet deniz börülcesi
8 adet limonlu suda haşlanmış enginar çanağı (konserve kullandım.)
7-8 adet kekik aromalı zeytinyağında bekletilmiş kuru domates
1 avuç iri çekilmiş ceviz
2 diş ezilmiş sarımsak
tuz
zeytinyağı
limon suyu
Yapılışı :
Deniz börülceleri sirkeli suda bekletilip yıkanır. Kaynar suya atılarak diriliklerini kaybetmeyecek şekilde (15 dakika) haşlanır ve sıcak sudan çıkarılarak soğuk suya tutulur. Sap kısımların tutulup sıyrılarak kılçıkları ayıklanır. Kuru domatesler doğranıp deniz börülcesi ile harmanlanır; enginar çanaklarının üzerine paylaştırılır. Bir kasede ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, limon ve tuz çırpılarak sos hazırlanır; salatanın üzerine gezdirilir. İri kırılmış cevizle süslenerek beklemeden servis yapılır.
Afiyet olsun.
11 yorum:
çok güzel bir fikir iki sevdiğim lezzet bir arada:))
ellerine sağlık canım
Canım harika bir salata olmuş.Leziz
şık ve sağlıklı ellerine sağlık sev
giler.
Biz hiç enginar ve deniz börülcesi bilmeyiz, ben hiç yemedim, ama şık ve güzel görünüyor, ellerinize sağlık
Çok güzel olmuş.Her ikisini de çok severim.Kırmızı tabağa da bayıldım.
aa ne güzel ben bir bakayım belki bakırköyde bulurum.
Çok da nefis olmuş güzel arkadaşım ellerine sağlık
sevgiyle kal
ellerinize sağlık pek sevmem ama bu sunum beni gel ye diyor
deniz börülcesiyle, enginar!
değişik.
merak ettim doğrusu ;)
ne kadar sağlıklı ve besleyici bir yemek olmuş ellerine sağlık sağlıkla kal..
Önce tabağın rengi ve sonra yemeğin sunumu beni beynimden vurdu :) süper! ellerinize sağlık
ellerinize sağlık,mutluseneler...
Güzel bir fikir ellerinize sağlık:))
Yorum Gönder