Disable Copy And Past

15 Aralık 2011 Perşembe

Linzer Turta




Lezzet Dergisi'nin ekinden denediğim bir tarif.


Malzemeler :

Hamuru için;

2 adet yumurta

1,5 su bardağı ince çekilmiş badem (Fındık kullandım.)

200 gr. tereyağı

1,5 su bardağı pudra şekeri

1 tutam tuz

2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu


İç harcı;

200 gr. bitter çikolata

250 gr. çekirdeksiz vişne

file badem (file fındık kullandım.)


Yapılışı :

Hamur için verilen malzemeler karıştırılarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurulur. Hazırlanan hamur tart kalıbına yayılır. Çikolata benmari usulü eritilir ve tartın üzerine fırça yardımıyla sürülür. Üzerine vişne taneleri dizilir, file fındık/badem serpilir. İsteğe göre hamurdan biraz ayrılıp kalıpla kesilerek tartın üzerine yerleştirilir, yumurta sarısı sürülüp toz şeker serpilir. (Hamurun içine koyduğunuz yumurtanın sarısından 1 çay kaşığı kadar ayırıp üzerine sürmek için kullanabilirsiniz.) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Ilınınca kalıptan çıkarılıp servis yapılır.


Afiyet olsun.


13 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım çok leziz
sevgiler.

Doyumluk.... dedi ki...

Süper...eline sağlık.

Mutfak Dili dedi ki...

Resime ilk bakinca uzerinde gul var gibi.Cok guzel kizarmis uzerindeki findiklar.
Elinize saglik.

Rozerin'in Annesi dedi ki...

harika gorunuyor..ellerinize saglik...

muhabbetsofrasi dedi ki...

elne sağlık olsun

Unknown dedi ki...

Ellerinize saglik. Gercekten cok hos bir goruntu.

Sevgiler

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık nefis görüntsü
sevgiler

Unknown dedi ki...

ELLERINE SAGLIK CANIM HAYIRLI AKSAMLAR:

TuruncuTatlar dedi ki...

nefis görünüyor arkadaşım eline sağlık sevgiler..

Güloanne mutfakta dedi ki...

canım ellerine sağlık harika olmuş

LeylaK dedi ki...

süper görünüyor süper, ellerine sağlık harika olmuş.

Kahve Dükkanı

SULTANLARIN DÜNYASI dedi ki...

ellerine sağlık canım gel beni ye diyor resmen

Ayşegül İlikçi dedi ki...

Çok beğendim, elinize sağlık...