Disable Copy And Past

12 Kasım 2010 Cuma

Muhallebili Baklava (Hazır Baklava Yufkasından)


Malzemeler :
500 gr. Hazır baklava yufkası
100 gr. tereyağı

Muhallebi için;
1,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı irmik
2 yemek kaşığı toz şeker

Şerbeti;
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu


Yapılışı :
Toz şeker ve su 10 dakika kaynatılıp ve limon suyu eklenir. Bir taşım daha kaynatılıp ocak kapatılır ve soğumaya bırakılır.

Muhallebi için verilen malzemeler bir tencereye alınıp karıştırılır ve koyu bir muhallebi oluncaya kadar sürekli karıştırılarak pişirilir, soğumaya bırakılır.
Temiz bir zemine üç yufka üst üste konularak serilir. ( Yufkaları tek tek sermek önemli, aralarının havalanması gerekiyor. Kalan yufkalar kuruyup kırılmaması için pakette bekletilir)
Üst üste serili yufkalar 4 parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir. Bir kenarına bir tatlı kaşığı kadar muhallebi yerleştirilir, yufka şeridinin sonuna kadar üçgen şeklinde katlanır ve muska şekli verilir. Hafifçe yağlanmış tepsiye dizilir. Bütün yufkalar bitene kadar işlem tekrarlanır. Üzerlerine kızdırılmış tereyağı dökülerek 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından alınıp ilk sıcaklığı çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Soğuyunca servis yapılır.

Not : İçinde muhallebi olduğu için bekleyince yumuşayabiliyor, yapıldığı gün tüketilmesi tavsiye edilir.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Değişik bir tarif..Tadını merak ettim şimdi :)