Disable Copy And Past

12 Kasım 2010 Cuma

Gül Baklava

Malzemeler :
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
½ paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1 fiske tuz
Aldığı kadar un

Açmak İçin:
Nişasta

Üzerine Dökmek İçin:
250 gr tereyağı

Şerbeti İçin:
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Birkaç damla limon

İçi İçin:
İri dövülmüş ceviz

Yapılışı :
Önce şerbet hazırlanır; toz şeker ve su bir tencereye alınıp 10 dk. kaynatılır. Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Hamur malzemeleri yoğrulup dinlendirilir ve 30 bezeye ayrılır. Her bir beze nişastayla servis tabağı kadar açılır. Üzerlerine bolca ceviz serpilir. Açılan hamurun önce üst kısmı işaret parmağıyla ortaya kadar ittirerek toplanır. Alt tarafı da aynı şekilde toplanır. Daha sonra karşılıklı yan kenarları ortaya toplanarak bir artı şekli (papatya) elde edilir. Ortaya çıkan papatya şeklinin kenarları ortaya doğru katlanır. (dört kenarı üstüne kapatın, cevizler gözükmesin) İşlem bitince bir spatula yardımıyla hamur alınır ve ters çevrilerek tepsiye dizilir. Bütün hamurlar bitinceye kadar işlem tekrarlanır. Tereyağı eritilip tatlıların üzerine gezdirilir. 180 - 170 °C fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkarılıp üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Şerbetini çekince soğuk olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Tarif portakalağacı' ndan....

1 yorum:

Syhn dedi ki...

oyyyyyyyyy!!
imza: mest olmuş biri