Tarif için kibele sofrası'na çok teşekkür ederim.
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Kabartma tozu
1 tutam tuz
Hamurun Üzerine Sürmek İçin:
½ su bardağı sıvıyağ
Şerbet İçin:
2 su bardağı şeker
½ su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
Yapılışı :
Şerbet için; su ve şeker bir tencereye alınıp 10 dakika kaynatılır. Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Hamur için verilen bütün malzemeler karıştırılır; un eklenerek yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğrulur. Hamurdan 2 adet beze yapılıp 10 dk dinlendirilir. Unlu zeminde oklavayla incecik açılır. ½ su bardağı yağın yarısı eşit bir şekilde hamurun üzerine yayılır. Rulo şeklinde sarılır. Verev veya düz dilimlenir. Dilimlenen hamurun kesilen yüzüne merdane ile bastırılır.. Bol kızgın yağda kızartılır ve hemen soğuk şerbete atılır. Kaymakla veya ceviz serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
6 yorum:
Harika görünüyo elinize sağlık
sevgiler
güzelmiş gerçekten halka tatlıyı andırıyor
nefis bir tatlı olmuş ellerinize sağlık
AY İSME BAKSANA.GÖNLÜ GÜZEL,HAMARAT ARKADAŞIM BEN.EVVELA GÖNÜLDEN SEVGİLERİMİ BIRAKIYOR TATLIYA BAYILDIĞIMI DİLE GETİRMEK İSTİYORUM.ÇOK NEFİS.ELLERİNE SAĞLIK
Arkadasim merhabalar,ellerine saglik nefis bir tatli olmus,sevgiler.
Birselcim ellerine sağlık.. dediğin gibi kaymakla filan düşündümde tatlıyı çok güzel olurr :)
Yorum Gönder