4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt (krem şanti için)
Hindistan cevizi
Yapılışı :
Fırın tepsisine bolca hindistan cevizi serpilir, bir kenarda bekletilir. Süt, un, şeker ve kakao bir tencerede muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Tereyağı ve vanilya eklenip mikser ile 3-4 dakika çırpılır. Hindistan cevizi serpilmiş tepsiye ince olacak şekilde dökülür, üzeri ıslatılan kaşıkla düzeltilir. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alınır ve 1-2 saat bekletilir. Krem şanti sütle çırpılarak hazırlanır ve muhallebinin üzerine incecik yayılır. Buzdolabında bir gece dinlendirilir. İstenilen büyüklükte dikdörtgen dilimler kesilir ve rulo şeklinde sarılır.
Not: isteğe göre muhallebi sade yapılıp, arasına kakaolu kremşanti konulabilir.
Afiyet olsun.
3 yorum:
Canım bu lezzet benim için nostalji
oldu eskiden çok sık yapardım.Unut
muşum epeyidir ellerine sağlık ilk
fırsatta yapmam lazım sevgiler...
BEN HAYATIMDA BI SARAMADIM BUSARMLARI
hep yapayım dediğim ama hiç yapmaya kalkışmadığım bir tatlı bu
en kısa zamanda denemeliyim ellerinize sağlık
Yorum Gönder