Sevgili Aybike 'de görüp denediğim bir tarif.
Malzemeler :
1 su bardağı kuskus
2 su bardağı su veya et suyu
1 küçük kuru soğan
2 küçük domates
300 gr. kuşbaşı et
tuz, karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ + 1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kasığı salça
Yapılışı :
Kusbaşı etler cok az bir su ile yumuşayana dek pisirilir. (Düdüklü tencerede pişirdim.) Sıvıyağ ve tereyağı tencereye alınıp ısıtılır. Yemeklik doğranmış soğan kavrulur; etler suları süzülerek tencereye alınır ve kavurmaya devam edilir. Tuz ve karabiberle tatlandırılır. Kabukları soyularak küp şeklinde doğranan domatesler eklenip bir süre pişirilir. Salça ve kuskus eklenip bir süre karıştırılır. Et suyu veya su eklenir; (eti haşladığım suyu kullandım.)kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ocak kapatılıp; bir süre demlendirildikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun.
6 yorum:
eline sağlık nefis olmuş
Ellerine sağlık canım harika görünü
yor sevgiler...
ellerine sağlık canım .
ellerine sağlık canım .
annem çok sık yapardı ,ne güzel olsada yesek şimdi ...eline sağlık canım
kuskusun hep salatasını yapardım ama bunu da deneyecegim.ellerine saglık.
Yorum Gönder