Malzemeler :
Pandispanyası için ;
4 adet yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı kaynar su
3 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket vanilya
4 kahve fincanı un
Profiterol için;
Hamuru;
2 su bardağı su
100gr. margarin
4-5 yumurta
1.5 su bardağı un
Profiterol kreması için;
3 yemek kaşığı un
¾ su bardağı şeker
1 adet yumurtanın sarısı
2.5 su bardağı süt
1 poşet krem şanti
Krem şantiyi hazırlamak için;
1 su bardağı süt
¾ su bardağı şeker
1 adet yumurtanın sarısı
2.5 su bardağı süt
1 poşet krem şanti
Krem şantiyi hazırlamak için;
1 su bardağı süt
Arasına;
damla çikolata
Antep fıstığı (bütün halde)
Pastanın Kreması;
1 paket Dr. Oetker vanilyalı pasta kreması
50 gr. yumuşak margarin
1 paket Dr. Oetker vanilyalı pasta kreması
50 gr. yumuşak margarin
1,5 su bardağı soğuk süt
Çikolata sos için;
2 paket (80 gr. ) bitter çikolata
200 ml. çiğ krema
Üzerine;
1 paket bitter çikolata rendesi
Yapılışı :
Yumurta akları cam ( özellikle cam ) bir kasede kıvamı koyulaşana dek çırpılır. Ayrı bir kasede yumurta sarıları, şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar çırpılır. İyice çırpılmış yumurta sarıları ve beyazları karıştırılıp yoğurt ve sıvıyağ eklenip biraz daha çırpılır. Elenmiş un , kakao kabartma tozu ve vanilya ilave edilip tahta kaşıkla iyice karıştırılıp, yağlanmış ve unlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 -50 dakika batırılan kürdan temiz çıkana dek pişirilir. (Fırınımızın kapağını açmamaya özen gösterin aksi halde pandispanyanız çökebilir.)
Yumurta akları cam ( özellikle cam ) bir kasede kıvamı koyulaşana dek çırpılır. Ayrı bir kasede yumurta sarıları, şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar çırpılır. İyice çırpılmış yumurta sarıları ve beyazları karıştırılıp yoğurt ve sıvıyağ eklenip biraz daha çırpılır. Elenmiş un , kakao kabartma tozu ve vanilya ilave edilip tahta kaşıkla iyice karıştırılıp, yağlanmış ve unlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 -50 dakika batırılan kürdan temiz çıkana dek pişirilir. (Fırınımızın kapağını açmamaya özen gösterin aksi halde pandispanyanız çökebilir.)
Profiterol topları yapmak için;
iç krema;
Süt, un, yumurta sarısı ve şeker bir tencereye alınarak iyice karıştırılır ve pişirilir. 1 poşet kremşanti 1 su bardağı sütle çırpılarak hazırlanır ve soğumuş olan kremaya eklenip mikser yardımıyla çırpılır.
Yağ ve su ocağa konulup, kaynatılır. Kaynar halde iken un bir seferde boşaltılır. 4-5 dakika karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır. Soğuyan hamura yumurtalar tek tek eklenip yoğurulur. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamur pompası ile ya da iki tatlı kaşığı yardımı ile yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirilir. (Fırını kapattıktan sonra en az yarım saat kapağını açmayın. Soğumasını bekleyin.)Hazırlanan krema; krema pompası ile profiterol toplarına doldurulur. (Pompanız yoksa ortalarından kesip içlerini doldurabilirsiniz.)
Krema ocağa alınıp ısıtılır. Çikolata parçalanıp kremaya eklenir ve eriyinceye kadar karıştırılır.
Vanilyalı pasta kreması paketin üzerindeki tarife göre hazırlanır.
Soğuyan pandispanya bir bıçak yardımıyla iki kat olacak şekilde kesilir. Bir miktar sütle pandispanya katları ıslatılır. (Pandispanya çok yumuşaksa gerek kalmayabilir.) Hazırlanan vanilyalı pasta kremasının 1/3' i birinci katın üzerine sürülür. Profiterol topları düzgünce yerleştirilir, ılık haldeki çikolata sos gezdirilir. Damla çikolata ve fıstık draje serpilir. Diğer pandispanya katı üzerine kapatılır. Pastanın yanları ve üstü vanilyalı krema ile kaplanır. Üzerine çikolata sos dökülmüş profiterol topları ve çikolata rendesi ile isteğe göre süslenir. Buzdolabında bir gece dinlendirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.
18 yorum:
Canım muhteşem bir pasta ellerine sağlık.İREM prensese sağlıklı,huzur
lu,başarı ve mutluluk dolu güzel bir ömür dilerim sevgiler...
arkadaşım bu ne güzel bir görüntü.çok çok şık olmuş.sevgili ireme nice yıllar.
Sizin elinize sağlık İrem e sağlıklı mutlu yıllar diliyorum.Sevgiler.
doğum günü kutlu olsun iremin.
ellerine sağlık pasta çok güzel olmuş herzamankiler gibi....
Canim masallah super bir pasta olmus vallahi tebrikler,ellerin dert gormesin becerikli arkadasim. Iremin yeni yasini kutlarim daha nice saglikli basarili mutlu yillar dilerim,hep mutlu olsun insallah...
mutlu yıllar
tek kelime ile harika görünüor.ellerine sağlık birselcim.
Mutlu yillar Irem!
Pasta harika gozukuyo vallahi ellerine saglik!
İrem cik !
Yaşam sana hep adil olsun ve o yaşam da sen huzur , sevgi ve mutlulukla iç içe ömürler sür sevdiklerin ve sevenlerin ile...
Mutlu Yıllar ...Doğum günün kutlu olsun...
Pasta ise her zaman ki gibi harika !
Ellerinize sağlık...
Sevgilerle..
Senin de ellerine saglik canim... Gercekten sahane olmus.... Kizinin da dogumgününü kutluyor, mutlu yillar diliyorum....
her seferinde ayni yorumu yazmis oluyorum ama yine harika gorunuyor ellerine saglik
pasta harika olmuş birsel..ellerine sağlık..güzel kızına mutlu sağlıklı neşeli yaşlar diliyorum sevgilerimle..
öncelikle irem hanımefendiye hayırlı,uzun,sağlıklı ve mutlu yıllar dilerim,pastaya söz bulamıyorum ben:(((
harikasın harika
sevgili İreme mutlu yaşlar diliyorumm.. Güzel gülen yüzü hiç solmasın inşallah.. pastanda nefis canımm.. bu haftasonuna planlıyordum böyle bir pastayı:)) tuz biber oldu fikir oldu bana.. yüreğine sağlık..
Canim,
bayiliyorum sana gelince böyle nefis pastalarla beni karsilamana:))
Kizin icin de saglikli ve mutlu yillara diyorum.
Sevgiler
Pasta harika gorunuyor, ellerine saglik Birsel abla..
Irem'e de hayirli omurler diliyorum...
Canım elelrine sağlık pastan harika iremciğe hayırlı uzun mutlu sağlıklı ömürler diliyorum...
Merhaba siteni tessadüfen yakaladim :) ve ne iyi etmisim :) çok cici, çok begendim. Izlemeye aldim seni. Basarilarin devamini diliyorum. Pasta harika gerçekten masallah 10 parmaginda 10 marifet!Deniyecegim insallah. Sevgiyle kal..Bende beklerim :)
Yorum Gönder