4 adet kuzu incik
12 adet mantar
12 adet arpacık soğan
2 adet çarliston biber
2 adet domates
sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı un
tuz
Yapılışı :
Kuzu incikler sıvı yağda kızartılır. Tencerede sıvı yağ kızdırılır, 1 kaşık un eklenip, unun rengi dönünceye kadar kavrulur. Salça ve su ilave edilip kaynamaya bırakılır. Kızaran incikler de tencereye alınıp, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Başka bir tencereye sıvı yağ alınır. Arpacık soğanlar, yıkanmış mantarlar, büyük doğranmış biberler eklenerek mantar suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirilir. Küp doğranmış domates ilavesiyle 1-2 dakika daha pişirilip, etlerin olduğu tencereye eklenir. Tuzu ayarlanıp 5 dakika kaynatılır, sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
1 yorum:
oo bu satte karnım acıktı avcı usulu olmasada olur canım:) tabak harika gözüküyor ellerinize sağlık sevgiler
Yorum Gönder